Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Punajuuri-parman­kink­ku­sa­laatti

Pese punajuuret ja pane ne kokonaisina 200-asteiseen uuniin noin tunniksi, tai kunnes ne ovat pehmenneet...

4:lle

5–6 raa­kaa pu­na­juur­ta

80 g il­ma­kui­vat­tua kink­kua pa­pe­ri­no­hui­na sii­vui­na

2 prk (à 150 g) peh­me­ää, kyp­syt­tä­mä­tön­tä vuo­hen­juus­toa

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Sa­laat­ti­poh­jaan:

noin 1 l eri­lai­sia sa­laat­te­ja (ru­co­laa, mi­zu­naa, tam­men­leh­vää, jää­vuo­ri­sa­laat­tia)

ri­paus suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Pese pu­na­juu­ret ja pane ne ko­ko­nai­si­na 200-as­tei­seen uu­niin noin tun­nik­si, tai kun­nes ne ovat peh­men­neet.

2. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa sa­laat­ti­poh­jat an­nos­lau­ta­sil­le. Huuh­do ja kui­vaa sa­laat­ti esim. keit­ti­ö­pyyh­keen si­säs­sä löy­häs­ti ra­vis­tel­len. Revi sa­laa­tit so­pi­vik­si pa­loik­si kul­hoon ja maus­ta ke­vy­es­ti suo­lal­la ja pip­pu­ri­rou­heel­la.

3. Pais­ta hie­man pa­loi­tel­lut kink­ku­sii­vut pan­nul­la mo­lem­min puo­lin ra­peik­si ja pidä läm­pi­mi­nä.

4. Kuo­ri ja loh­ko kyp­sät, kuu­mat pu­na­juu­ret. Se­koi­ta pu­na­juu­ri­loh­kot vuo­hen­juus­toon ja jaa seos sa­laat­tien pääl­le. Li­sää pais­te­tut kink­ku­sui­ka­leet ja nau­ti heti.