Artikkeli

Punajuuri-lihapyörykät

Tarjoa kapriksien, salaatin ja perunamuusin kanssa.

1 prk (2 dl) ker­ma­vii­liä

1 dl korp­pu­jau­ho­ja

2 raa­kaa pu­na­juur­ta

2 tl val­ko­vii­nie­tik­kaa

500 g lam­paan jau­he­li­haa

2 ka­nan­mu­na

1 tl suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

3 tl ore­ga­noa

1 dl peh­me­ää vuo­hen­juus­toa (esim. Chav­roux)

Tar­joi­luun:

kap­rik­sia

1. Se­koi­ta ker­ma­vii­liin korp­pu­jau­hot ja an­na nii­den tur­vo­ta 15 mi­nuut­tia.

2. Raas­ta kuo­ri­tut pu­na­juu­ret hie­nok­si ja se­koi­ta jouk­koon etik­ka.

3. Yh­dis­tä pu­na­juu­ri­raas­te, jau­he­li­ha, mu­nat ja maus­teet ker­ma­vii­li-korp­pu­jau­ho­se­ok­seen. Se­koi­ta hy­vin.

4. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta öl­jy­tyin kä­sin pyö­ry­köi­tä. Pai­na jo­kai­sen pyö­ry­kän si­säl­le pie­ni pala vuo­hen­juus­toa.

5. Pais­ta pyö­ry­kät joko 225- as­tei­ses­sa uu­nis­sa tai vois­sa pais­tin­pan­nul­la. Tar­joa kap­rik­sien, sa­laa­tin ja pe­ru­na­muu­sin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ