Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
4 annosta
2 pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
noin 3 cm:n pala inkivääriä
7 keskikokoista punajuurta
3 keskikokoista perunaa
3 rkl rypsiöljyä
2 tl punaista currytahnaa
noin 6 dl kasvislientä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
suolaa, mustapippuria myllystä
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna inkivääri. Kuori ja kuutioi punajuuret ja perunat. Kuullota sipulisilppua ja inkivääriä öljyssä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää currytahna, punajuuret, perunat ja kasvisliemi. Kiehauta ja vähennä lämpö keskilämmölle. Anna hautua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä (noin 30 minuuttia).
2. Ota osa kasvisliemestä talteen. Soseuta keitto. Lisää kookosmaito ja sen verran kasvislientä, että keitto on sopivan paksuista. Kiehauta. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla. Huomioi, että kasvisliemi on jo itsessään suolaista. Pinnalle voi ripotella ruohosipulia tai korianteria.
Vinkki:
Säästä hieman kookosmaitoa ja valuta siitä koristeraitoja keiton pinnalle.
Viinisuositus:
Hapokas, kypsän hedelmäinen ja mausteinen Mezzacorona Gewürztraminer 2015, Italia, 11,99 e.
Katso myös näiden herkullisten keittojen reseptit:
Korvasieni-vuohenjuustokeitto
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2