Artikkeli

Mari Har­ju­la

Ku­vaus­jär­jes­te­lyt ja tyy­li Mil­la Kuu­si­nen 

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Punajuurihummus ja hernepesto

Punajuurihummus ja hernepesto maistuvat leivän kera.

Pu­na­juu­ri­hum­mus

1 iso pu­na­juu­ri

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 prk (400 g) säi­löt­ty­jä kik­her­nei­tä

1/2  dl ta­hi­nia

1/2 dl sit­ruu­na­me­hua

1/2 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Näin val­mis­tat pu­na­juu­ri­hum­muk­sen:

1. Pese pu­na­juu­ri hy­vin ja kää­ri fo­li­oon. Paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin tun­ti, kun­nes se on peh­men­nyt. An­na jääh­tyä.

2. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pu­na­juu­ri. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Va­lu­ta kik­her­neet.

3. Lai­ta kaik­ki raa­ka-ai­neet te­ho­leik­ku­riin tai -se­koit­ti­meen ja pyö­räy­tä ta­sai­sek­si tah­nak­si.

4. An­na maus­tua en­nen tar­joi­lua.

Her­ne­pes­to

2 ruuk­kua tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

2 cm pala in­ki­vää­riä

5 dl tuo­rei­ta tai pa­kas­te­her­nei­tä

1/2 tl suo­laa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 dl kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta

1 li­men raas­tet­tu kuo­ri ja pu­ris­tet­tu mehu

Näin val­mis­tat her­ne­pes­ton:

1. Hie­non­na ko­ri­an­te­ri. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri.

2. Lai­ta kaik­ki raa­ka-ai­neet te­ho­leik­ku­riin tai -se­koit­ti­meen ja pyö­räy­tä ta­sai­sek­si tah­nak­si.

3. An­na maus­tua en­nen tar­joi­lua.

Kat­so myös nämä her­kul­li­set re­sep­tit:

Feta-pu­na­juu­ri­keit­to

Pork­ka­na­hum­mus

Val­ko­pa­pu­hum­mus