Mari Harjula
Kuvausjärjestelyt ja tyyli Milla Kuusinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Punajuurihummus
1 iso punajuuri
2 valkosipulinkynttä
1 prk (400 g) säilöttyjä kikherneitä
1/2 dl tahinia
1/2 dl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Näin valmistat punajuurihummuksen:
1. Pese punajuuri hyvin ja kääri folioon. Paahda uunissa 200 asteessa noin tunti, kunnes se on pehmennyt. Anna jäähtyä.
2. Kuori ja paloittele punajuuri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta kikherneet.
3. Laita kaikki raaka-aineet teholeikkuriin tai -sekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
4. Anna maustua ennen tarjoilua.
Hernepesto
2 ruukkua tuoretta korianteria
2 cm pala inkivääriä
5 dl tuoreita tai pakasteherneitä
1/2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl kuorittuja manteleita
1 limen raastettu kuori ja puristettu mehu
Näin valmistat hernepeston:
1. Hienonna korianteri. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Laita kaikki raaka-aineet teholeikkuriin tai -sekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
3. Anna maustua ennen tarjoilua.
Katso myös nämä herkulliset reseptit:
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2