Koti ja Keittiö 12/07
600 g kirjo- tai merilohta fileenä
1 1/2 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
puoli nippua tilliä
hieman valkopippuria
1–2 punajuurta
Piparjuurikerma:
200 g ranskankermaa
1/2 ruukkua ruohosipulia hienonnettuna
1/2 nippua tilliä hienonnettuna
noin 2 rkl tuoretta, raastettua
piparjuurta (40 g)
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Poista kalasta ruodot ja pane kalafilee voipaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suola, sokeri, tillisilppu ja valkopippuria. Kääri kala tiukasti paperiin ja laita se muovipussiin. Anna suolautua jääkaapissa noin vuorokauden.
2. Kuori ja raasta punajuuret. Poista kalan pinnalta tilli ja peitä kala punajuuriraasteella. Kääri kala takaisin paperiin ja laita muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa 1/2–1 vuorokautta.
3. Poista punajuuriraaste kalan pinnalta ja leikkaa kala terävällä fileointiveitsellä ohuiksi viipaleiksi.
4. Valmista piparjuurikerma sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2