Artikkeli

Koti ja keit­tiö Jou­lu­lii­te 2003

Punainen lohimousse

Hienonna kylmäsavulohi ja etikkapunajuuri. Sekoita ne keskenään ja lisää mausteet. Lisää ruokajogurtti ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi...

200 g kyl­mä­sa­vu­loh­ta

1 etik­ka­pu­na­juu­ri

2 tl sit­ruu­na­me­hua

1–2 tl wa­sa­bi- tai pi­par­juu­ri­tah­naa

2 rkl sil­put­tua, tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia

mus­ta­pip­pu­ria maun mu­kaan¨

1 prk (200 g) ruo­ka­jo­gurt­tia

1 prk (200 g) ke­vyt­rans­kan­ker­maa

4 lii­va­te­leh­teä

2 rkl etik­ka­pu­na­juu­rien lien­tä

Ko­ris­te­luun:

sil­put­tua ruo­ho­si­pu­lia

lo­hi­ruu­suk­kei­ta

esim. sit­ruu­na­loh­ko­ja

1. Hie­non­na kyl­mä­sa­vu­lo­hi ja etik­ka­pu­na­juu­ri. Se­koi­ta ne kes­ke­nään ja li­sää maus­teet. Li­sää ruo­ka­jo­gurt­ti ja rans­kan­ker­ma. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Li­o­ta lii­va­te­leh­det kyl­mäs­sä ve­des­sä. Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne kuu­maan etik­ka­pu­na­juur­ten lie­meen.

3. Li­sää hie­man jääh­ty­nyt lii­va­te­se­os mous­seen.

4. Vuo­raa kak­ku­vuo­ka kel­mul­la ja kaa­da mous­se sii­hen. An­na hyy­tyä muu­ta­mia tun­te­ja jää­kaa­pis­sa. Ku­moa tar­jol­le ja ko­ris­te­le ruo­ho­si­pu­lil­la, lo­hi­ruu­suk­keil­la ja sit­rus­he­del­mil­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ