MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
4 annosta
400–500 g esim. tagliatellea
noin 150 g prosciuttokinkkua
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 ½ dl ruokakermaa
2 keltuaista
50 g pecorino- tai parmesaanijuustoa raastettuna
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
(ripaus chilijauhetta)
Lisäksi:
tuoretta persiljaa
1. Keitä pasta ja valuta.
2. Suikaloi prosciuttokinkku. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
3. Sekoita kerma ja keltuaiset. Lisää kermaseokseen 2/3 juustoraasteesta.
4. Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä. Lisää prosciuttokinkku ja kääntele. Lisää pasta pannulle ja kääntele varovasti.
5. Lisää kerma-keltuaisseos ja kypsennä pari minuuttia samalla varovasti sekoittaen, kunnes kastike hieman saostuu.
6. Koristele halutessasi persiljalla ja tarjoa lopun parmesaanin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2