Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 1-2/2013

Prosciuttopasta

Pasta carbonaran tapaan valmistettu prosciut­to­kink­ku­pasta saostetaan keltuaisilla.

4 an­nos­ta

400–500 g esim. tag­li­a­tel­lea

noin 150 g pros­ciut­to­kink­kua

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 ½ dl ruo­ka­ker­maa

2 kel­tu­ais­ta

50 g pe­co­ri­no- tai par­me­saa­ni­juus­toa raas­tet­tu­na

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

(ri­paus chi­li­jau­het­ta)

Li­säk­si:

tuo­ret­ta per­sil­jaa

1. Kei­tä pas­ta ja va­lu­ta.

2. Sui­ka­loi pros­ciut­to­kink­ku. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si.

3. Se­koi­ta ker­ma ja kel­tu­ai­set. Li­sää ker­ma­se­ok­seen 2/3 juus­to­raas­tees­ta.

4. Kuul­lo­ta val­ko­si­pu­lia pan­nul­la öl­jys­sä. Li­sää pros­ciut­to­kink­ku ja kään­te­le. Li­sää pas­ta pan­nul­le ja kään­te­le va­ro­vas­ti.

5. Li­sää ker­ma-kel­tu­ais­se­os ja kyp­sen­nä pari mi­nuut­tia sa­mal­la va­ro­vas­ti se­koit­ta­en, kun­nes kas­ti­ke hie­man sa­os­tuu.

6. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si per­sil­jal­la ja tar­joa lo­pun par­me­saa­nin kera.