MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
4 annosta
400–500 g esim. tagliatellea
noin 150 g prosciuttokinkkua
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 ½ dl ruokakermaa
2 keltuaista
50 g pecorino- tai parmesaanijuustoa raastettuna
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
(ripaus chilijauhetta)
Lisäksi:
tuoretta persiljaa
1. Keitä pasta ja valuta.
2. Suikaloi prosciuttokinkku. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
3. Sekoita kerma ja keltuaiset. Lisää kermaseokseen 2/3 juustoraasteesta.
4. Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä. Lisää prosciuttokinkku ja kääntele. Lisää pasta pannulle ja kääntele varovasti.
5. Lisää kerma-keltuaisseos ja kypsennä pari minuuttia samalla varovasti sekoittaen, kunnes kastike hieman saostuu.
6. Koristele halutessasi persiljalla ja tarjoa lopun parmesaanin kera.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ