MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • VIINISUOSITUS SARI SIRÉN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 1–2/2015
noin 8–10 annosta
Pohja:
125 g voita
3 dl murustettuja pretzeleitä
1 ¾ dl tomusokeria
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 muna
Paistamiseen:
1 pss kuivattuja herneitä
Pohjan päälle:
75 g tummaa suklaata (kaakaota 70 %)
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata
50 g voita
Lisäksi:
merisuolahiutaleita
pretzeleitä murustettuna
ranskankermaa tai kerma-vaahtoa tarjoiluun
1. Laita huoneenlämpöinen voi, reilu puolet pretzelmurskasta ja sokeri tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Lisää jauhot ja muna. Kääntele loput pretzelmurskasta taikinaan puuhaarukan avulla.
2. Kauli taikina kahden kelmun tai leivinpaperin välissä piirasvuokaan sopivaksi pyöryläksi. Laita taikina piirasvuokaan ja vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
3. Laita piiraspohjan päälle leivinpaperi ja kuivatut herneet. Paista pohjaa uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
4. Sulata suklaa paloiteltuna paksupohjaisessa kattilassa. Levitä sulatettu suklaa pohjan päälle ja anna pohjan jäähtyä jääkaapissa.
5. Valmista täyte. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloitellut suklaat ja voi. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Anna jäähtyä. Laita täyte vuokaan pohjan päälle ja laita piiras jääkaappiin vielä vähintään kahdeksi tunniksi, kunnes täyte on jähmettynyt.
6. Koristele suolalla ja pretzelmurskalla ja tarjoa kermavaahdon kera.
Viinisuositus: Makean mausteinen, rusinainen Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja, 10,99 e (0,5 l)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2