Artikkeli

Kat­ri schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen­Ko­ti ja keit­tiö 5/2012

Possu-satayvartaat

Satayvartaat voidaan valmistaa naudan-, lampaan-, broilerin- tai possunlihasta.

10 an­nos­ta

1 kg por­saan si­sä­fi­lee­tä

Sa­ta­y­ma­ri­na­di:

1 ½ dl suo­la­päh­ki­nöi­tä

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 prk (165 ml) koo­kos­mai­toa

2 rkl rus­ke­aa ki­de­so­ke­ria

1 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

1 li­me­tin mehu

1 tl kur­ku­maa

2 tl sam­bal oe­lek -chi­li­tah­naa

Li­säk­si:

li­o­tet­tu­ja puu­tik­ku­ja

1. Leik­kaa si­sä­fi­leet noin kah­den sen­tin ko­koi­sik­si kuu­ti­oik­si. Murs­kaa päh­ki­nät ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set ta­sai­sek­si mas­sak­si.

2. Nos­ta li­ha­pa­lat ma­ri­noi­tu­maan kas­tik­keen jouk­koon. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään kak­si tun­tia, enin­tään yön yli.

3. Nos­ta li­hat huo­neen­läm­pöön noin tun­ti en­nen gril­laa­mis­ta.

Pu­jo­ta li­hat li­on­nei­siin puu­tik­kui­hin ja pais­ta gril­lis­sä tai kuu­mas­sa uu­nis­sa gril­li­vas­tus­ten al­la ker­ran kään­tä­en noin 8 mi­nuut­tia.

Vink­ki: Li­o­ta pui­sia var­ras­tik­ku­ja vä­hin­tään tun­nin ajan ve­des­sä. Mär­ki­nä ti­kut ei­vät syty gril­lis­sä pa­la­maan.