Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAUS­JÄR­JES­TE­LYT MARI HAR­JU­LA JA MIA LUND­BERG • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA • VII­NI­SUO­SI­TUK­SET SARI SIRÉN­Ko­ti ja keit­tiö 12/2015

Possun sisäfilee saltimbocca ja ruusu­kaa­lig­ra­niit­ti­o­me­na­sa­laatti

Pääruoaksi valmistetaan porsaan­si­sä­fi­leetä saltimboccan tapaan salvialla maustettuna ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä. Lisukkeeksi sopii lämmin granaat­ti­o­me­na­ruu­su­kaa­li­sa­laatti.

6 an­nos­ta

rei­lu 1 kg por­saan si­sä­fi­lee­tä

180 g il­ma­kui­vat­tua kink­kua

1 ruuk­ku tuo­ret­ta sal­vi­aa

1 ½ tl sor­mi­suo­laa

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

½ tl ca­yen­nen­pip­pu­ria

½ sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Lai­ta sal­vi­an­leh­det, suo­la ja kuo­ri­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net, ca­yen­nen­pip­pu­ri ja sit­ruu­nan­kuo­ri mort­te­liin. Hie­ro ai­nek­set tah­nak­si.

2. Hie­ro seos fi­leen pin­taan. Maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la. An­na ma­ri­noi­tua pari tun­tia.

3. Kie­do il­ma­kui­va­tut kin­kut si­sä­fi­leen ym­pä­ril­le ja kiin­ni­tä pais­to­mit­ta­ri si­sä­fi­leen pak­suim­paan koh­taan.

4. Pais­ta si­sä­fi­lee­tä uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin puo­li tun­tia, kun­nes si­sä­läm­pö­ti­la on 68 as­tet­ta.

5. An­na fi­leen ve­täy­tyä het­ki ja leik­kaa rul­la vii­pa­leik­si juu­ri en­nen tar­joi­lua.

LÄM­MIN RUU­SU­KAA­LIG­RA­NAAT­TI­O­ME­NA­SA­LAAT­TI

600 g ruu­su­kaa­le­ja

2 rkl öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

1 gra­naat­ti­o­me­na

1 dl sak­san­päh­ki­nöi­tä

yh­den li­men mehu

yh­den ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri

1. Huuh­te­le ja hal­kai­se ruu­su­kaa­lit. Lai­ta ruu­su­kaa­lit uu­ni­vuo­kaan. Pirs­ko­ta pääl­le öl­jyä, suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria.

2. Paah­da kaa­le­ja uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia, kun­nes ne saa­vat vä­riä.

3. Hal­kai­se gra­naat­ti­o­me­na ja ir­ro­ta sen sie­me­net lu­si­kan avul­la. Rou­hi sak­san­päh­ki­nöi­tä hie­man.

4. Li­sää läm­pi­mien ruu­su­kaa­lien jouk­koon gra­naat­ti­o­me­nan sie­me­net, sak­san­päh­ki­nät ja li­men mehu sekä ap­pel­sii­nin kuo­ri. Se­koi­ta va­ro­vas­ti ja tar­joa heti.