MARI HARJULA • KUVAUSJÄRJESTELYT MARI HARJULA JA MIA LUNDBERG • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉNKoti ja keittiö 12/2015
6 annosta
reilu 1 kg porsaan sisäfileetä
180 g ilmakuivattua kinkkua
1 ruukku tuoretta salviaa
1 ½ tl sormisuolaa
1–2 valkosipulinkynttä
½ tl cayennenpippuria
½ sitruunan raastettu kuori rouhittua mustapippuria
1. Laita salvianlehdet, suola ja kuoritut valkosipulinkynnet, cayennenpippuri ja sitruunankuori mortteliin. Hiero ainekset tahnaksi.
2. Hiero seos fileen pintaan. Mausta mustapippurilla. Anna marinoitua pari tuntia.
3. Kiedo ilmakuivatut kinkut sisäfileen ympärille ja kiinnitä paistomittari sisäfileen paksuimpaan kohtaan.
4. Paista sisäfileetä uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes sisälämpötila on 68 astetta.
5. Anna fileen vetäytyä hetki ja leikkaa rulla viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.
LÄMMIN RUUSUKAALIGRANAATTIOMENASALAATTI
600 g ruusukaaleja
2 rkl öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria
1 granaattiomena
1 dl saksanpähkinöitä
yhden limen mehu
yhden appelsiinin raastettu kuori
1. Huuhtele ja halkaise ruusukaalit. Laita ruusukaalit uunivuokaan. Pirskota päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria.
2. Paahda kaaleja uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
3. Halkaise granaattiomena ja irrota sen siemenet lusikan avulla. Rouhi saksanpähkinöitä hieman.
4. Lisää lämpimien ruusukaalien joukkoon granaattiomenan siemenet, saksanpähkinät ja limen mehu sekä appelsiinin kuori. Sekoita varovasti ja tarjoa heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2