700–800 g porsaan ulkofileetä
Täyte:
200 g kuivattuja viikunoita
1 omena (hapan ja kirpeä lajike)
suolaa
mustapippuria
Sitomiseen: paistilankaa
Ruskistamiseen:
1 rkl voita tai öljyä
Vaniljakerma:
2 dl kermaa
4 dl kevytmaitoa
1 vaniljatanko
Lisäksi:
(1 dl ruokakermaa)
ripaus currya
Maizena-suurustetta
1. Leikkaa porsaanfilee terävällä veitsellä auki niin, että se muistuttaa yhtenäistä levyä tai avonaista kirjaa. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Poista viikunoista kova kanta ja leikkaa ne muutamaan osaan. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet viikunoiden päälle.
2. Kääri liha tiiviiksi rullaksi ja sido se paistilangalla. Kuumenna rasva pannussa ja paista lihaa, kunnes se saa kauttaaltaan kauniin värin. Nosta liha uunivuokaan. Ripottele pinnalle vielä suolaa ja pippuria.
3. Mittaa kattilaan kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna varovasti kiehuvaksi. Kaada seos porsaanfileen päälle uunivuokaan. Peitä liha alumiinifoliolla ja kypsennä sitä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes liha on hyvin mureaa. Nosta liharulla liemestään ja anna sen vetäytyä hetken aikaa. Leikkaa rulla sitten viipaleiksi.
4. Kaada ylimääräinen vaniljaliemi kattilaan ja lisää tarvittaessa ruokakermaa. Vatkaa kastike tasaiseksi ja kuumenna se kiehuvaksi. Mausta ripauksella currya ja suurusta lopuksi kastikesuurusteella. Lisää tarvittaessa suolaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2