Artikkeli

Porsaan­fi­lee­rulla vaniljakermassa

Leikkaa porsaanfilee terävällä veitsellä auki niin, että se muistuttaa yhtenäistä levyä tai avonaista kirjaa. Mausta liha suolalla ja pippurilla...

700–800 g por­saan ul­ko­fi­lee­tä

Täy­te:

200 g kui­vat­tu­ja vii­ku­noi­ta

1 ome­na (ha­pan ja kir­peä la­ji­ke)

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

Si­to­mi­seen: pais­ti­lan­kaa

Rus­kis­ta­mi­seen:

1 rkl voi­ta tai öl­jyä

Va­nil­ja­ker­ma:

2 dl ker­maa

4 dl ke­vyt­mai­toa

1 va­nil­ja­tan­ko

Li­säk­si:

(1 dl ruo­ka­ker­maa)

ri­paus cur­rya

Mai­ze­na-suu­rus­tet­ta

1. Leik­kaa por­saan­fi­lee te­rä­väl­lä veit­sel­lä au­ki niin, et­tä se muis­tut­taa yh­te­näis­tä le­vyä tai avo­nais­ta kir­jaa. Maus­ta liha suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Pois­ta vii­ku­nois­ta kova kan­ta ja leik­kaa ne muu­ta­maan osaan. Kuo­ri ome­na, pois­ta sie­men­ko­ta ja leik­kaa ome­na ohuik­si vii­pa­leik­si. Li­sää vii­pa­leet vii­ku­noi­den pääl­le.

2. Kää­ri liha tii­viik­si rul­lak­si ja sido se pais­ti­lan­gal­la. Kuu­men­na ras­va pan­nus­sa ja pais­ta li­haa, kun­nes se saa kaut­taal­taan kau­niin vä­rin. Nos­ta liha uu­ni­vuo­kaan. Ri­pot­te­le pin­nal­le vie­lä suo­laa ja pip­pu­ria.

3. Mit­taa kat­ti­laan ker­ma, mai­to ja hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko. Kuu­men­na va­ro­vas­ti kie­hu­vak­si. Kaa­da seos por­saan­fi­leen pääl­le uu­ni­vuo­kaan. Pei­tä liha alu­mii­ni­fo­li­ol­la ja kyp­sen­nä sitä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 1 1/2 tun­tia tai kun­nes liha on hy­vin mu­re­aa. Nos­ta li­ha­rul­la lie­mes­tään ja an­na sen ve­täy­tyä het­ken ai­kaa. Leik­kaa rul­la sit­ten vii­pa­leik­si.

4. Kaa­da yli­mää­räi­nen va­nil­ja­lie­mi kat­ti­laan ja li­sää tar­vit­ta­es­sa ruo­ka­ker­maa. Vat­kaa kas­ti­ke ta­sai­sek­si ja kuu­men­na se kie­hu­vak­si. Maus­ta ri­pauk­sel­la cur­rya ja suu­rus­ta lo­puk­si kas­ti­ke­suu­rus­teel­la. Li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.