Koti ja keittiö 10/2010 Katri Schröder Kuvat Reetta Pasanen
8 annosta
Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia
1 muna
ripaus suolaa
Täyte:
2 rkl voita
1 pkt (240 g) poronkäristyslihaa
noin 3 rkl vettä
ripaus rouhittua mustapippuria
100 g sinihomejuustoa,
esim. Aura tai Roquefort
2 dl emmentalraastetta
1 prk (150 g) ranskankermaa
2 kananmunaa
1. Nypi pohjan rasva ja jauhot, lisää muna ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit myös sekoittaa ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun täytteen teon ajaksi.
2. Sulata pannulla voi ja lisää käristyslihaa pienissä erissä ruskistaen. Kun liha on ruskistunut, lisää muutama ruokalusikallinen vettä. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja anna käristyksen hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
3. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
4. Levitä pohjalle ensin poro. Murustele päälle sinihomejuusto ja levitä juustoraaste.
5. Sekoita ranskankerma ja munat. Valuta seos täytteen päälle.
6. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa 25–30 minuuttia.
Valmistusaika: noin 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2