Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2008

Poro-sienipiiraat

Silppua sienet ja kuumenna niitä pannulla öljyssä hetki, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo...

6 - 8 kpl

1 iso (600 g) esi­kau­lit­tu leh­ti­tai­ki­na­le­vy

Täy­te:

noin 250 g (noin 7 dl) sie­niä esim. sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

1 rkl voi­ta tai öl­jyä

puo­li­kas pie­ni pur­jo

1 - 2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 - 3 rkl ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta mei­ra­mia hie­non­net­tu­na tai 1 tl kui­vat­tua

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

puo­li­kas kel­tai­nen pap­ri­ka

1 pkt (100 g) kyl­mä­sa­vu­po­roa

125 g ta­leg­gio- tai moz­za­rel­la­juus­toa

1. Su­la­ta tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Silp­pua sie­net ja kuu­men­na nii­tä pan­nul­la öl­jys­sä het­ki, kun­nes yli­mää­räi­nen nes­te on haih­tu­nut. Hal­kai­se, huuh­te­le ja hie­non­na pur­jo. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Li­sää pur­jot ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net pan­nul­le. Pais­ta se­koi­tel­len, kun­nes ne peh­me­ne­vät. Maus­ta sie­net yr­teil­lä, suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

3. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta sie­me­net ja kuu­ti­oi pap­ri­ka. Kuu­ti­oi kyl­mä­sa­vu­po­ro.

4. Kau­li su­la­nut­ta tai­ki­na­le­vyä hie­man ohu­em­mak­si. Ota su­la­nees­ta tai­ki­na­le­vys­tä 6 – 8 hal­kai­si­jal­taan noin 10 - 15 cm:n pyö­ry­lää.

5. Voi­te­le pyö­ry­lät mu­nal­la ja le­vi­tä pääl­le sie­ni­täy­tet­tä. Ri­pot­te­le pin­nal­le pap­ri­ka- ja po­ro­kuu­ti­oi­ta. Raas­ta juus­to ja ri­pot­te­le sitä pii­rai­den pääl­le.

6. Kyp­sen­nä pii­rai­ta uu­nis­sa 200 - 225 as­tees­sa noin 15 - 20 mi­nuut­tia.