Artikkeli

Poronfilee ja puolukka-appel­sii­ni­kastike

400 g po­ron­fi­lee­tä

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl voi­ta

Kas­ti­ke:

1–2 sa­lot­ti­si­pu­lia

1 rkl voi­ta

2 dl pu­na­vii­niä

1 dl vet­tä

1 rkl riis­ta­fon­dia

2 dl puo­luk­ka­hil­loa tai so­ke­roi­tua -so­set­ta

1 tl jau­het­tua in­ki­vää­riä

yh­den ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl ma­dei­raa tai port­vii­niä

suo­laa

1. Ota li­hat hy­vis­sä ajoin huo­neen­läm­pöön.

2. Val­mis­ta en­sin kas­ti­ke Kuo­ri ja silp­pua sa­lot­ti­si­pu­lit. Kuu­men­na ras­va pan­nus­sa ja kuul­lo­ta si­pu­lia muu­ta­ma mi­nuut­ti. Älä an­na sen kui­ten­kaan saa­da vä­riä.

3. Li­sää pu­na­vii­ni, vesi, fon­di ja puo­luk­ka­hil­lo. Kei­tä kas­ti­ket­ta ko­koon, kun­nes sii­tä on puo­let jäl­jel­lä. Maus­ta in­ki­vää­ril­lä, ap­pel­sii­ni­kuo­rel­la ja -me­hul­la, mus­ta­pip­pu­ril­la ja ma­dei­ral­la. Jos ha­lu­at kas­tik­kees­ta si­le­äm­män, voit sii­vi­löi­dä sen. Tar­vit­ta­es­sa voit käyt­tää val­mis­ta kas­ti­ke­suu­rus­tet­ta. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

4. Maus­ta po­ron­fi­leet suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Pais­ta ne vois­sa no­pe­as­ti, noin run­saan mi­nuu­tin ajan kum­mal­ta­kin puo­lel­ta. An­na li­han ve­täy­tyä het­ken ai­kaa ja leik­kaa se sit­ten vi­noit­tain vii­pa­leik­si.

5. Tar­joi­le puo­luk­ka­kas­tik­keen kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ