400 g poronfileetä
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita
Kastike:
1–2 salottisipulia
1 rkl voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 rkl riistafondia
2 dl puolukkahilloa tai sokeroitua -sosetta
1 tl jauhettua inkivääriä
yhden appelsiinin raastettu kuori ja mehu
mustapippuria
2 rkl madeiraa tai portviiniä
suolaa
1. Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
2. Valmista ensin kastike Kuori ja silppua salottisipulit. Kuumenna rasva pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Älä anna sen kuitenkaan saada väriä.
3. Lisää punaviini, vesi, fondi ja puolukkahillo. Keitä kastiketta kokoon, kunnes siitä on puolet jäljellä. Mausta inkiväärillä, appelsiinikuorella ja -mehulla, mustapippurilla ja madeiralla. Jos haluat kastikkeesta sileämmän, voit siivilöidä sen. Tarvittaessa voit käyttää valmista kastikesuurustetta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Mausta poronfileet suolalla ja pippurilla. Paista ne voissa nopeasti, noin runsaan minuutin ajan kummaltakin puolelta. Anna lihan vetäytyä hetken aikaa ja leikkaa se sitten vinoittain viipaleiksi.
5. Tarjoile puolukkakastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2