Koti ja Keittiö 12/07
800 g poron ulkofileetä
1/2 ruukkua tuoretta rosmariinia hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria
Karpalo-omenachutney:
1 sipuli
2 rkl öljyä
3 kirpeää omenaa
200 g karpaloita
1 1/2 dl vettä
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 dl hillosokeria
1. Valmista ensin chutney. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja kuutioi omena. Kuullota sipuleita hetki öljyssä kattilassa. Lisää omenat, karpalot, vesi ja inkivääri ja viinietikka ja kuumenna höyryäväksi. Lisää sokeri vähitellen sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 15–20 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä.
2. Ruskista filee ja hiero pintaan mausteet. Laita filee uunivuokaan ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila on 57–60 astetta. Anna lihan vetäytyä noin 5–10 minuuttia ennen leikkaamista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2