Artikkeli

Porkkanasämpylät

50 g hii­vaa

3 dl pork­ka­noi­den kei­tin­lien­tä

3 dl pork­ka­na­so­set­ta

3 rkl sii­rap­pia

ri­paus suo­laa

12–14 dl veh­nä- ja

hii­va­lei­pä­jau­ho­ja

100 g mar­ga­rii­nia

Ko­ris­te­luun:

au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­nat. Kei­tä ne run­saas­sa ve­des­sä kyp­sik­si. Sääs­tä kei­tin­ve­si. So­seu­ta pork­ka­nat hie­nok­si sau­va­se­koit­ti­mel­la.

2. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen kei­tin­lie­meen.

3. Li­sää jouk­koon pork­ka­na­so­se, sii­rap­pi, suo­la ja suu­rin osa jau­hois­ta.

4. Alus­ta tai­ki­na. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa mar­ga­rii­ni ja lo­put jau­hois­ta.

5. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta lei­vin­lii­nal­la pei­tet­ty­nä kak­sin­ker­tai­sek­si.

6. Kaa­da ko­hon­nut tai­ki­na pöy­däl­le ja vai­vaa sitä kun­nol­la. Jaa tai­ki­na vii­teen osaan ja tee niis­tä tan­ko­ja, leik­kaa pa­loik­si ja pyö­rit­te­le säm­py­löik­si. Ko­koa ne uu­ni­pel­lil­le ja jätä vä­liin rako. Ko­ho­ta vie­lä puo­li­sen tun­tia.

7. Voi­te­le säm­py­lät ve­del­lä. Ri­pot­te­le pin­nal­le run­saas­ti sie­me­niä ja kyp­sen­nä 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

Vink­ki

Pu­na­juu­ri­säm­py­lät val­mis­te­taan muu­ten sa­mal­la ta­val­la, mut­ta nii­hin käy­te­tään pu­na­juu­ri­so­set­ta ja pu­na­juu­rien kei­tin­lien­tä. Ko­ris­te­le pu­na­juu­ri­säm­py­lät esi­mer­kik­si pel­la­van­sie­me­nil­lä.

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ