Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
noin 12 sämpylää
25 g hiivaa
2 ½ dl vettä
1 tl suolaa
3/4 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl rypsiöljyä
2 dl porkkanaraastettanoin
6 ½ dl vehnäjauhoja (osan voi korvata täysjyvävehnäjauhoilla)
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siemenet hiivaseokseen öljyn ja porkkanaraasteen kanssa. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrassaan, koko ajan vaivaten. Voit käyttää apuna sähkövatkaimen taikinakoukkuja. Taikina on valmista, kun se tuntuu sileältä ja irtoaa helposti kulhosta.
2. Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
3. Nosta taikina jauhotetulle työtasolle ja painele ilmakuplat pois. Muotoile sämpylöitä.
4. Anna kohota liinan alla noin 25 minuuttia.
5. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskiosassa noin 8-12 minuuttia riippuen sämpylöiden koosta. Tarjoa vastapaistettuina voin kanssa.
Valmistusaika: 20 minuuttia + kohottamiseen ja paistamiseen 1 tunti 25 minuuttia
Vaikeusaste: Helpohko
Hinta: noin 7 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ