Artikkeli

Porkkanasalaatti papujen kera

Porkkanan ja pavun maukas liitto.

4 an­nos­ta

350 g eri­vä­ri­siä pork­ka­noi­ta

150 g vih­rei­tä pa­pu­ja

4 dl vuo­nan­kaa­lia

1 hie­non­net­tu pu­na­si­pu­li

1 rkl hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria

Kas­ti­ke

3–4 rkl olii­vi­öl­jyä

1–2 rkl bal­sa­mie­tik­kaa

1 tlk soi­ja­kas­ti­ket­ta

1 rkl see­sa­min­sie­me­niä

1. Pese ja kuo­ri pork­ka­nat.

2. Leik­kaa pa­vut ly­hy­em­mik­si ja ryöp­pää ne suo­la­tus­sa ve­des­sä noin 5 mi­nuut­tia.

3. Se­koi­ta pork­ka­nat, vuo­nan­kaa­li, pa­vut,

pu­na­si­pu­li ja ko­ri­an­te­ri sa­laat­ti­kul­hos­sa.

4. Vat­kaa öl­jy ja bal­sa­mi-etik­ka, maus­ta kas­ti­ke soi­ja­kas­tik­keel­la ja see­sa­min­sie­me­nil­lä ja kaa­da sit­ten sa­laa­tin pääl­le.