Artikkeli

Porkkana-riisipiirakat

Ota taikina sulamaan. Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä...

1 pkt (400 g) pe­ru­na­ruis­tai­ki­naa

Täy­te:

1/2 dl puu­rou­tu­vaa rii­siä

2 1/2 dl kas­vis­lien­tä

1 nip­pu uu­sia pork­ka­noi­ta

2 uut­ta si­pu­lia var­si­neen

1 tl voi­ta

100 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

nip­pu ra­kuu­naa

1 ka­nan­mu­na

1 dl juus­to­raas­tet­ta

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1. Ota tai­ki­na su­la­maan.

2. Kei­tä rii­si kyp­säk­si kas­vis­lie­mes­sä.

3. Kuul­lo­ta raas­te­tut pork­ka­nat ja hie­nok­si sil­pu­tut si­pu­lit vois­sa pan­nul­la. Yh­dis­tä ne rii­sin jouk­koon. Jääh­dy­tä.

4. Li­sää se­ok­seen tuo­re­juus­to, hu­na­ja, sil­put­tu ra­kuu­na, muna, juus­to­raas­te ja maus­teet.

5. Kau­li tai­ki­nas­ta iso puo­len sen­tin pak­sui­nen levy. Ota pyö­re­äl­lä muo­til­la sii­tä pa­lo­ja.

6. Pane jo­kai­sen pa­lan kes­kel­le rei­lu tee­lu­si­kal­li­nen täy­tet­tä. Ry­py­tä reu­nat täyt­teen pääl­le.

7. Kyp­sen­nä pii­ra­koi­ta 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.