4 annosta
4 suurta kurttukaalin lehteä
350 g porkkanoita
½ dl ranskankermaa
1 dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl hienonnettuja yrttejä,
esim. ruohosipulia ja persiljaa
suolaa ja pippuria
1 paketti pakastettua voitaikinaa.
1. Leikkaa kurttukaalin varsi ja ryöppää kaali kiehuvassa, miedosti suolatussa vedessä. Anna veden valua lehdistä keittiöpyyhkeen päällä.
2. Pese ja kuutioi porkkana. Keitä ne suolatussa vedessä. Porkkanoihin saa jäädä puruvastusta.
3. Sekoita ranskankerma, jogurtti ja ruokayrtit, esim. ruohosipuli. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
4. Levitä voitaikinat ja kauli niistä 25 x 30 cm:n kokoisia neliöitä. Laita kahdelle voitaikinapalalle kaalinlehti. Pane sitten porkkanat riviin kaalin päälle. Jätä 5 cm voitaikinaa tyhjäksi molemmista päistä. Peitä porkkanat toisella voitaikinan palalla ja paina reuna kiinni haarukan avulla. Toista tämä toisella palalla voitaikinaa.
5. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen. Tarjoile piirakat salaatin kera.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ