Artikkeli

Porkkanapiirakat

4 an­nos­ta

4 suur­ta kurt­tu­kaa­lin leh­teä

350 g pork­ka­noi­ta

½ dl rans­kan­ker­maa

1 dl kreik­ka­lais­ta jo­gurt­tia

2 rkl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä,

esim. ruo­ho­si­pu­lia ja per­sil­jaa

suo­laa ja pip­pu­ria

1 pa­ket­ti pa­kas­tet­tua voi­tai­ki­naa.

1. Leik­kaa kurt­tu­kaa­lin var­si ja ryöp­pää kaa­li kie­hu­vas­sa, mie­dos­ti suo­la­tus­sa ve­des­sä. An­na ve­den va­lua leh­dis­tä keit­ti­ö­pyyh­keen pääl­lä.

2. Pese ja kuu­ti­oi pork­ka­na. Kei­tä ne suo­la­tus­sa ve­des­sä. Pork­ka­noi­hin saa jää­dä pu­ru­vas­tus­ta.

3. Se­koi­ta rans­kan­ker­ma, jo­gurt­ti ja ruo­ka­yr­tit, esim. ruo­ho­si­pu­li. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. Le­vi­tä voi­tai­ki­nat ja kau­li niis­tä 25 x 30 cm:n ko­koi­sia ne­li­öi­tä. Lai­ta kah­del­le voi­tai­ki­na­pa­lal­le kaa­lin­leh­ti. Pane sit­ten pork­ka­nat ri­viin kaa­lin pääl­le. Jätä 5 cm voi­tai­ki­naa tyh­jäk­si mo­lem­mis­ta päis­tä. Pei­tä pork­ka­nat toi­sel­la voi­tai­ki­nan pa­lal­la ja pai­na reu­na kiin­ni haa­ru­kan avul­la. Tois­ta tämä toi­sel­la pa­lal­la voi­tai­ki­naa.

5. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta on kul­lan­kel­tai­nen. Tar­joi­le pii­ra­kat sa­laa­tin kera.