Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Porkka­na­nan­naat­ti­pesto

Porkka­nan­naat­ti­pesto on täydellinen tahna sesongn kaikkiin tilanteisiin. Sitä voi sipaista leivälle, piilottaa pastan joukkoon, käyttää salaattiin kastikkeeksi tai sopan viimeistelyyn. Tee kerralla iso satsi!

4 an­nos­ta

½ solo-val­ko­si­pu­lin­kyn­si

16 hoi­kan pork­ka­nan var­ret ja leh­det

1 dl ba­si­li­kan­leh­tiä

1 rkl paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

3 rkl raas­tet­tua par­me­saa­ni­a­noin

1 dl olii­vi­öl­jyä

1 rkl sit­ruu­na­me­hu­a­sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le so­lo­val­ko­si­pu­li. Lai­ta se te­ho­se­koit­ti­meen pork­ka­nan­leh­tien, ba­si­li­kan, sie­men­ten ja par­me­saa­nin kans­sa. Li­sää sit­ruu­na­me­hu ja noin puo­let öl­jys­tä. Su­rau­ta tah­nak­si. Li­sää sen ver­ran öl­jyä, et­tä saat ha­lu­a­ma­si pak­sui­sen se­ok­sen. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 mi­nuut­tia

Vai­keu­sas­te: Help­po

Hin­ta: noin 6 e

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän sit­ruk­si­nen, he­del­mäi­nen ja maus­tei­nen Gen­til "Hu­gel" 2014, Rans­ka, 13,39 e.