Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 9/2013

Porkkana-mantelilevite

Sipaise mehevää porkkana-mantelilevitettä leivän päälle.

noin 6 an­nos­ta

300 g pork­ka­noi­ta

100 g kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta

2 rkl olii­vi­öl­jyä

veit­sen­kär­jel­li­nen tuo­ret­ta

raas­tet­tua in­ki­vää­riä

1 tl ha­ris­sa­tah­naa

ri­paus jau­het­tua juus­to­ku­mi­naa

ri­paus suo­laa

1. Pese pork­ka­nat ja puo­li­ta. Kei­tä ne kuo­ri­neen täy­sin kyp­sik­si. An­na jääh­tyä. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pork­ka­nat.

2. Aja mo­ni­toi­mi­ko­neen leik­kuu­te­räl­lä en­sin man­te­lit ta­sai­sek­si rou­heek­si. Li­sää pork­ka­nat ja aja ta­sai­se­si tah­nak­si. Li­sää öl­jy ohu­e­na nau­ha­na ko­neen käy­des­sä.

3. Maus­ta tah­na raas­te­tul­la in­ki­vää­ril­lä, ha­ris­sa­tah­nal­la ja ri­pauk­sel­la juus­to­ku­mi­naa ja suo­laa.