KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 9/2013
noin 6 annosta
300 g porkkanoita
100 g kuorittuja manteleita
2 rkl oliiviöljyä
veitsenkärjellinen tuoretta
raastettua inkivääriä
1 tl harissatahnaa
ripaus jauhettua juustokuminaa
ripaus suolaa
1. Pese porkkanat ja puolita. Keitä ne kuorineen täysin kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele porkkanat.
2. Aja monitoimikoneen leikkuuterällä ensin mantelit tasaiseksi rouheeksi. Lisää porkkanat ja aja tasaisesi tahnaksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä.
3. Mausta tahna raastetulla inkiväärillä, harissatahnalla ja ripauksella juustokuminaa ja suolaa.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Vincent Munier joutuu seuraamaan joskus päiväkausia pelkkiä jälkiä, ennen kuin hän näkee aran arktisen suden.
Vincent Munier
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.