Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Porkkanakakku-boston
35 min + 2 t kohottamiseen, paistamiseen ja jäähtymiseen • hieman työläs • noin 11 e
2 pientä bostonia, noin 16 palaa
2 ½ dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 pieni kananmuna
noin 8 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl porkkanaraastetta
100 g huoneenlämpöistä voita
Täyte:
2 dl porkkanaraastetta
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
3 rkl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
Päälle:
25 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa, Philadelphia
1 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita taikinaan hieman jauhoja. Alusta taikinaan vuorotellen jauhoja ja porkkanaa. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa pieninä nokareina. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä keittiöpyyhkeellä. Anna kohota noin 40 minuuttia.
2. Jaa taikina kahtia. Kauli molemmat palat jauhotetulla alustalla suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi.
3. Tee täyte. Sekoita porkka-
naraaste, voi, sokeri ja mausteet. Levitä täyte levyille. Kääri levyt rulliksi. Leikkaa molemmat rullat tasakokoisiksi paloiksi.
4. Nosta palat kahteen irtopohjavuokaan (Ø noin
22 cm), joiden pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Anna kohota 20 minuuttia.
5. Voitele pinnat kananmunalla. Paista 175-asteisen kierto-
ilmauunin alatasolla noin 30 minuuttia. Peitä pinta foliolla, jos se tummuu liikaa.
6. Tee kuorrutus. Sekoita voi tasaiseksi. Lisää tuorejuusto, sokeri ja sitruunamehu. Vatkaa tasaiseksi. Valuta seosta jäähtyneelle bostonille. Tarjoa loput seoksesta pullien kastikkeena.
Photography: Reetta Pasanen
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2