Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Porkka­na­kak­ku­boston on mehevä pullaherkku

Porkka­na­kak­ku­boston yhdistää porkkanakakun mehevyyden ja ihanat maut tuttuun bostonkakkuun.

Pork­ka­na­kak­ku-bos­ton

35 min + 2 t ko­hot­ta­mi­seen, pais­ta­mi­seen ja jääh­ty­mi­seen • hie­man työ­läs • noin 11 e

2 pien­tä bos­to­nia, noin 16 pa­laa

2 ½ dl ke­vyt­mai­toa

25 g hii­vaa

1 dl so­ke­ria

1 tl suo­laa

1 rkl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 pie­ni ka­nan­mu­na

noin 8 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 ½ dl pork­ka­na­raas­tet­ta

100 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

Täy­te:

2 dl pork­ka­na­raas­tet­ta

150 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

3 rkl ka­ne­lia

1 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

Pääl­le:

25 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

100 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa, Phi­la­delp­hia

1 dl to­mu­so­ke­ria

2 tl sit­ruu­na­me­hua

1. Läm­mi­tä mai­to kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta hii­va jouk­koon. Li­sää so­ke­ri, suo­la, kar­de­mum­ma ja muna. Se­koi­ta tai­ki­naan hie­man jau­ho­ja. Alus­ta tai­ki­naan vuo­ro­tel­len jau­ho­ja ja pork­ka­naa. Li­sää voi alus­ta­mi­sen lop­pu­vai­hees­sa pie­ni­nä no­ka­rei­na. Alus­ta tai­ki­naa, kun­nes se on kim­moi­saa ja ir­to­aa kul­hon reu­nois­ta. Pei­tä keit­ti­ö­pyyh­keel­lä. An­na ko­ho­ta noin 40 mi­nuut­tia.

2. Jaa tai­ki­na kah­tia. Kau­li mo­lem­mat pa­lat jau­ho­te­tul­la alus­tal­la suo­ra­kai­teen­muo­toi­sik­si le­vyik­si.

3. Tee täy­te. Se­koi­ta pork­ka-
na­raas­te, voi, so­ke­ri ja maus­teet. Le­vi­tä täy­te le­vyil­le. Kää­ri le­vyt rul­lik­si. Leik­kaa mo­lem­mat rul­lat ta­sa­ko­koi­sik­si pa­loik­si.

4. Nos­ta pa­lat kah­teen ir­to­poh­ja­vuo­kaan (Ø noin
22 cm), joi­den poh­jal­le on pin­go­tet­tu lei­vin­pa­pe­ri. An­na ko­ho­ta 20 mi­nuut­tia.

5. Voi­te­le pin­nat ka­nan­mu­nal­la. Pais­ta 175-as­tei­sen kier­to-
il­mau­u­nin ala­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia. Pei­tä pin­ta fo­li­ol­la, jos se tum­muu lii­kaa.

6. Tee kuor­ru­tus. Se­koi­ta voi ta­sai­sek­si. Li­sää tuo­re­juus­to, so­ke­ri ja sit­ruu­na­me­hu. Vat­kaa ta­sai­sek­si. Va­lu­ta se­os­ta jääh­ty­neel­le bos­to­nil­le. Tar­joa lo­put se­ok­ses­ta pul­lien kas­tik­kee­na.

Photography: Reetta Pasanen