Koti ja keittiö joululiite 2001
(n. 8–10 palaa)
Taikina:
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl ruskeaa ruokosokeria tai hienoa sokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl kanelia
ripaus muskottia
3 ½ dl porkkanaraastetta
½ dl kuoohukermaa
Kuorrutus:
100 g appelsiinituorejuustoa
100 g sulatejuustoa
1 1/2 –2 dl tomusokeria
1–2 tl sitruunamehua
Koristeeksi:
kakunkoristeporkkanoita
1. Vaahdota voi ja sokeri vaalelaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen ja yhteen sekoitetut jauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja muskotti.
3. Lisää lopuksi porkkanaraaste vuorotellen kerman kanssa ja kääntele taikina tasaiseksi.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun esim. irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 35–40 minuuttia. Jäähdytä hetki ja irrota vuoasta. Jäähdytä kokonaan.
5. Kuorrutusta varten sekoita kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi, laita sokeria makusi mukaan ja levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
6. Koristele esim. koristeporkkanoilla, joita saa kaupoista ja leipomoista.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ