Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2001

Porkkanakakku

Vaahdota voi ja sokeri vaalelaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen ja yhteen sekoitetut jauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja muskotti...

(n. 8–10 pa­laa)

Tai­ki­na:

150 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl rus­ke­aa ruo­ko­so­ke­ria tai hie­noa so­ke­ria

2 ka­nan­mu­naa

3 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

½ tl soo­daa

2 tl ka­ne­lia

ri­paus mus­kot­tia

3 ½ dl pork­ka­na­raas­tet­ta

½ dl kuo­o­hu­ker­maa

Kuor­ru­tus:

100 g ap­pel­sii­ni­tuo­re­juus­toa

100 g su­la­te­juus­toa

1 1/2 –2 dl to­mu­so­ke­ria

1–2 tl sit­ruu­na­me­hua

Ko­ris­teek­si:

ka­kun­ko­ris­te­pork­ka­noi­ta

1. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri vaa­le­lak­si vaah­dok­si.

2. Li­sää ka­nan­mu­nat koko ajan se­koit­ta­en ja yh­teen se­koi­te­tut jau­hot, lei­vin­jau­he, soo­da, ka­ne­li ja mus­kot­ti.

3. Li­sää lo­puk­si pork­ka­na­raas­te vuo­ro­tel­len ker­man kans­sa ja kään­te­le tai­ki­na ta­sai­sek­si.

4. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun ja korp­pu­jau­ho­tet­tuun esim. ir­to­poh­ja­vuo­kaan ja pais­ta uu­nin ala­ta­sol­la 175 as­tees­sa 35–40 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä het­ki ja ir­ro­ta vuo­as­ta. Jääh­dy­tä ko­ko­naan.

5. Kuor­ru­tus­ta var­ten se­koi­ta kaik­ki ai­neet ta­sai­sek­si tah­nak­si, lai­ta so­ke­ria ma­ku­si mu­kaan ja le­vi­tä kuor­ru­tus jääh­ty­neen ka­kun pääl­le.

6. Ko­ris­te­le esim. ko­ris­te­pork­ka­noil­la, joi­ta saa kau­pois­ta ja lei­po­mois­ta.