Artikkeli

Porkka­na­kää­re­torttu

Suklaaraidoitus antaa porkkana-kääretortulle makean säväyksen.

8–10 an­nos­ta

3 mu­naa

1 3/4 dl so­ke­ria

½ dl ker­maa

2 ½ veh­nä­jau­ho­ja

1 tlk ka­ne­lia

2 tlk lei­vin­jau­het­ta

noin 2 dl hie­nok­si raas­tet­tua pork­ka­naa

Täy­te

200 g tuo­re­juus­toa

1 ½ dl rans­kan­ker­maa (38 %)

2 rkl to­mu­so­ke­ria

noin 3 rkl päh­ki­nä­rou­het­ta

½ rkl raas­tet­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta

Ko­ris­teek­si

pala tum­maa ja val­kois­ta suk­laa­ta

1. Aloi­ta te­ke­mäl­lä kää­re­tor­tun täy­te. Se­koi­ta tuo­re­juus­to, rans­kan­ker­ma ja to­mu­so­ke­ri. Li­sää päh­ki­nä­rou­he ja ap­pel­sii­nin­kuo­ri.

2. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si.

3. Se­koi­ta kui­vat ai­neet ja pork­ka­na­raas­te kes­ke­nään. Kään­te­le seos va­ro­vas­ti mu­na­vaah­toon.

4. Lai­ta uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ri niin, et­tä pa­pe­ri ylit­tää reu­nat. Le­vi­tä tai­ki­na ohu­ek­si ker­rok­sek­si pel­lil­le.

5. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa 5–8 mi­nuut­tia, kun­nes sen pin­ta on kau­niin kul­lan­rus­kea.

6. Kaa­da tort­tu­poh­ja so­ke­ril­la pei­te­tyl­le lei­vin­pa­pe­ril­le ja vedä ylem­pi lei­vin­pa­pe­ri pois va­ro­vas­ti. An­na tort­tu­poh­jan jääh­tyä hiu­kan ja le­vi­tä sit­ten täy­te sen pääl­le. Rul­laa tai­ki­na tiu­kak­si pöt­kök­si.

7. Su­la­ta tum­ma ja val­ko­suk­laa eri as­ti­ois­sa mik­ros­sa. Upo­ta haa­ruk­ka tum­maan suk­laa­seen ja rai­doi­ta tort­tu haa­ru­kas­ta va­lu­val­la suk­laal­la. Tois­ta sama val­ko­suk­laal­la.