8–10 annosta
3 munaa
1 3/4 dl sokeria
½ dl kermaa
2 ½ vehnäjauhoja
1 tlk kanelia
2 tlk leivinjauhetta
noin 2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Täyte
200 g tuorejuustoa
1 ½ dl ranskankermaa (38 %)
2 rkl tomusokeria
noin 3 rkl pähkinärouhetta
½ rkl raastettua appelsiininkuorta
Koristeeksi
pala tummaa ja valkoista suklaata
1. Aloita tekemällä kääretortun täyte. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Lisää pähkinärouhe ja appelsiininkuori.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.
3. Sekoita kuivat aineet ja porkkanaraaste keskenään. Kääntele seos varovasti munavaahtoon.
4. Laita uunipellille leivinpaperi niin, että paperi ylittää reunat. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi pellille.
5. Paista uunissa 200 asteessa 5–8 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin kullanruskea.
6. Kaada torttupohja sokerilla peitetylle leivinpaperille ja vedä ylempi leivinpaperi pois varovasti. Anna torttupohjan jäähtyä hiukan ja levitä sitten täyte sen päälle. Rullaa taikina tiukaksi pötköksi.
7. Sulata tumma ja valkosuklaa eri astioissa mikrossa. Upota haarukka tummaan suklaaseen ja raidoita torttu haarukasta valuvalla suklaalla. Toista sama valkosuklaalla.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ