Artikkeli

Pla moo

Tee ensin marinadi ja sekoita hyvin...

si­a­mi­lai­set kul­tai­set ku­pit

250 g luu­ton­ta si­an­li­haa

2 si­pu­lia

pu­nais­ta chi­liä

1 rkl chi­li­öl­jyä (= pil­ko chi­liä öl­jy­pul­loon ja an­na maus­tua vä­hin­tään yön yli)

2 rkl ka­na­lien­tä

p ala sit­rus­ruo­hon vart­ta

3 kaf­fi­rin­li­me­tin leh­teä

1 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

1 rkl so­ke­ria

Ma­ri­na­di:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl os­te­ri­kas­ti­ket­ta

1 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

1 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

1. Tee en­sin ma­ri­na­di ja se­koi­ta hy­vin.

2. Leik­kaa liha veit­sel­lä jau­he­li­ha­mai­sek­si hak­ke­luk­sek­si, joka on kar­ke­am­paa kuin ko­neel­la jau­het­tu. Toki Suo­mes­sa toh­tii käyt­tää val­mis­ta pos­su­jau­he­li­haa­kin. Pane li­ha­ha­ke ma­ri­na­diin ja an­na maus­tua tun­ti.

3 . Pil­ko si­pu­lit ja chili.

4. Kuu­men­na chi­li­öl­jy pan­nul­la ja paah­da öl­jys­sä chili sekä maus­te­lie­mes­tä otet­tu liha. Vedä li­ha­se­os si­vuun ja kie­hau­ta si­pu­lit. Li­sää muut ai­neet ja kie­hau­ta. Se­koi­ta lie­mi ja liha. Tar­joa heti val­mii­na saa­ta­vis­sa kuo­ri­lois­sa, tai­ki­na­ku­peis­sa.

Vih­jeet: Tai­ki­na­kup­po­set voi teh­dä it­se ohu­ek­si kau­li­tus­ta voi­tai­ki­nas­ta: pai­ne­le tai­ki­na pie­niin lei­vos­muot­tei­hin tai ra­vi­o­li­vuo­kiin. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa. Jääh­dy­tä ja täy­tä.

Koti ja keit­tiö 1-2/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ