siamilaiset kultaiset kupit
250 g luutonta sianlihaa
2 sipulia
punaista chiliä
1 rkl chiliöljyä (= pilko chiliä öljypulloon ja anna maustua vähintään yön yli)
2 rkl kanalientä
p ala sitrusruohon vartta
3 kaffirinlimetin lehteä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl osterikastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
1. Tee ensin marinadi ja sekoita hyvin.
2. Leikkaa liha veitsellä jauhelihamaiseksi hakkelukseksi, joka on karkeampaa kuin koneella jauhettu. Toki Suomessa tohtii käyttää valmista possujauhelihaakin. Pane lihahake marinadiin ja anna maustua tunti.
3 . Pilko sipulit ja chili.
4. Kuumenna chiliöljy pannulla ja paahda öljyssä chili sekä mausteliemestä otettu liha. Vedä lihaseos sivuun ja kiehauta sipulit. Lisää muut aineet ja kiehauta. Sekoita liemi ja liha. Tarjoa heti valmiina saatavissa kuoriloissa, taikinakupeissa.
Vihjeet: Taikinakupposet voi tehdä itse ohueksi kaulitusta voitaikinasta: painele taikina pieniin leivosmuotteihin tai raviolivuokiin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa. Jäähdytä ja täytä.
Koti ja keittiö 1-2/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2