Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 1-2/2014

Pizzapyörteet

Tässä ohjeessa on perinteiset pizzan maut, mutta toteutus on jotain aivan muuta. Kaulittu taikina pyöritetään rullalle ja leikataan paloiksi. Lopputuloksena syntyvät hieman ronskit, mutta sitäkin maukkaammat pizzapyörteet. Täytteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana.

24–32 kpl

2 tl kui­va­hii­vaa

1 tl so­ke­ria

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl suo­laa

2 dl läm­min­tä vet­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Täy­te 1:

1 val­ko­si­pu­lin kyn­si

noin ¾ dl to­maat­ti­pas­ta­kas­ti­ket­ta, it­se teh­tyä tai val­mis­ta

2 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

100 g si­ni­ho­me­juus­toa

1 pkt (noin 80 g) il­ma­kui­vat­tua kink­kua pie­ni­nä pa­loi­na

1–2 ren­gas­ta ana­nas­ta pie­ni­nä pa­loi­na

½ tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

Täy­te 2:

noin ¾ dl to­maat­ti­pas­ta­kas­ti-ket­ta, it­se teh­tyä tai val­mis­ta

100 g hie­non­net­tua pep­pe­ro­ni­mak­ka­raa

100 g mu­rus­tel­tua vuo­hen­juus­toa

2 rkl tuo­ret­ta leh­ti­per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

2 rkl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

Tar­joi­luun:

noin 1 dl to­maat­ti­pas­ta­kas­ti­ket­ta, it­se teh­tyä tai val­mis­ta

1. Se­koi­ta hii­va, so­ke­ri, jau­hot ja suo­la kul­hos­sa. Li­sää kä­den­läm­pöi­nen vesi ja olii­vi­öl­jy. Se­koi­ta hy­vin. Alus­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si.

2. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan. Kau­li mo­lem­mat pa­lat jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä 20 x 30 sent­ti­met­rin ko­koi­sik­si le­vyik­si.

3. Le­vi­tä täy­te­ai­neet le­vyil­le. Kää­ri täy­te­tyt tai­ki­na­le­vyt rul­lal­le.

4. Leik­kaa kum­mas­ta­kin rul­las­ta 12–16 pa­laa. Nos­ta pa­lat lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le leik­kaus­pin­ta ylös­päin.

5. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia tai kun­nes pa­lat ovat kyp­siä. Ri­pot­te­le kuu­mil­le pyör­teil­le par­me­saa­ni­raas­tet­ta. Tar­joa sel­lai­se­naan tai dip­pai­le to­maat­ti­kas­tik­kee­seen.

Lue Myös

Appel­sii­nib­roileri

Nopea perunalasagne syntyy kaupan valmiista gnoccheista

Punaviinisssä haudutetut karitsanpotkat

Appel­sii­nib­roileri

Nopea perunalasagne syntyy kaupan valmiista gnoccheista

Punaviinisssä haudutetut karitsanpotkat

Salviatäytteiset broilerinfileet saltimbocca

Salamilihapullat

Välimerellinen jauhelihapiiras

5 x helpot pikkusuolaiset itsenäi­syys­päivän herkkupöytään

Kukkakaali-vuohen­juus­to­cap­puccino

Pinaatti-pekonipizza

5 x helpot pikkusuolaiset itsenäi­syys­päivän herkkupöytään

Kukkakaali-vuohen­juus­to­cap­puccino

Pinaatti-pekonipizza

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2