SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2014
24–32 kpl
2 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 dl lämmintä vettä
2 rkl oliiviöljyä
Täyte 1:
1 valkosipulin kynsi
noin ¾ dl tomaattipastakastiketta, itse tehtyä tai valmista
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
100 g sinihomejuustoa
1 pkt (noin 80 g) ilmakuivattua kinkkua pieninä paloina
1–2 rengasta ananasta pieninä paloina
½ tl rouhittua mustapippuria
2 rkl raastettua parmesaanijuustoa
Täyte 2:
noin ¾ dl tomaattipastakasti-ketta, itse tehtyä tai valmista
100 g hienonnettua pepperonimakkaraa
100 g murusteltua vuohenjuustoa
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl raastettua parmesaanijuustoa
Tarjoiluun:
noin 1 dl tomaattipastakastiketta, itse tehtyä tai valmista
1. Sekoita hiiva, sokeri, jauhot ja suola kulhossa. Lisää kädenlämpöinen vesi ja oliiviöljy. Sekoita hyvin. Alusta taikina tasaiseksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat jauhotetulla pöydällä 20 x 30 senttimetrin kokoisiksi levyiksi.
3. Levitä täyteaineet levyille. Kääri täytetyt taikinalevyt rullalle.
4. Leikkaa kummastakin rullasta 12–16 palaa. Nosta palat leivinpaperilla päällystetylle pellille leikkauspinta ylöspäin.
5. Paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes palat ovat kypsiä. Ripottele kuumille pyörteille parmesaaniraastetta. Tarjoa sellaisenaan tai dippaile tomaattikastikkeeseen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2