Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 1-2/2014

Pizzapyörteet

Tässä ohjeessa on perinteiset pizzan maut, mutta toteutus on jotain aivan muuta. Kaulittu taikina pyöritetään rullalle ja leikataan paloiksi. Lopputuloksena syntyvät hieman ronskit, mutta sitäkin maukkaammat pizzapyörteet. Täytteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana.

24–32 kpl

2 tl kui­va­hii­vaa

1 tl so­ke­ria

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl suo­laa

2 dl läm­min­tä vet­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Täy­te 1:

1 val­ko­si­pu­lin kyn­si

noin ¾ dl to­maat­ti­pas­ta­kas­ti­ket­ta, it­se teh­tyä tai val­mis­ta

2 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

100 g si­ni­ho­me­juus­toa

1 pkt (noin 80 g) il­ma­kui­vat­tua kink­kua pie­ni­nä pa­loi­na

1–2 ren­gas­ta ana­nas­ta pie­ni­nä pa­loi­na

½ tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

Täy­te 2:

noin ¾ dl to­maat­ti­pas­ta­kas­ti-ket­ta, it­se teh­tyä tai val­mis­ta

100 g hie­non­net­tua pep­pe­ro­ni­mak­ka­raa

100 g mu­rus­tel­tua vuo­hen­juus­toa

2 rkl tuo­ret­ta leh­ti­per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

2 rkl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

Tar­joi­luun:

noin 1 dl to­maat­ti­pas­ta­kas­ti­ket­ta, it­se teh­tyä tai val­mis­ta

1. Se­koi­ta hii­va, so­ke­ri, jau­hot ja suo­la kul­hos­sa. Li­sää kä­den­läm­pöi­nen vesi ja olii­vi­öl­jy. Se­koi­ta hy­vin. Alus­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si.

2. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan. Kau­li mo­lem­mat pa­lat jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä 20 x 30 sent­ti­met­rin ko­koi­sik­si le­vyik­si.

3. Le­vi­tä täy­te­ai­neet le­vyil­le. Kää­ri täy­te­tyt tai­ki­na­le­vyt rul­lal­le.

4. Leik­kaa kum­mas­ta­kin rul­las­ta 12–16 pa­laa. Nos­ta pa­lat lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le leik­kaus­pin­ta ylös­päin.

5. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia tai kun­nes pa­lat ovat kyp­siä. Ri­pot­te­le kuu­mil­le pyör­teil­le par­me­saa­ni­raas­tet­ta. Tar­joa sel­lai­se­naan tai dip­pai­le to­maat­ti­kas­tik­kee­seen.

Lue Myös

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Grillatut lehtipihvit, kasvikset ja salsa verde -kastike

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

Surf & turf -hodari ja varhais­kaa­li­co­leslaw

Grillatut lehtipihvit, kasvikset ja salsa verde -kastike

Nyhtökanatacot

Pad Thai eli paistettua nuudelia

Hampurilainen ja juures­rans­ka­laiset

Uunissa paahdettu vuohenjuusto ruusunmarja-salaattipedillä

Vuohen­juus­to­tahna

Hunajaiset vuohenjuusto-punajuuripizzat

Uunissa paahdettu vuohenjuusto ruusunmarja-salaattipedillä

Vuohen­juus­to­tahna

Hunajaiset vuohenjuusto-punajuuripizzat

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Taiteilijan paratiisi maalla: Kerstin Enbom ei säikähdä rosoja sisustuksessa eikä elämässä

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Taiteilijan paratiisi maalla: Kerstin Enbom ei säikähdä rosoja sisustuksessa eikä elämässä

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.