Artikkeli

Mil­la Kuu­si­nen, ku­vat val­mis­ta­jat ja Koti ja keit­ti­ön ar­kis­to

Pizzajuhlat omalla terassilla

Haaveiletko tuoreesta, rapeapohjaisesta pizzasta ja mielellään nautittuna parhaassa seurassa? Muutamalla välineellä muutat perusgrillin pizzakelpoiseksi tai voit hifistellä pizzavälineillä ja paistaa kesän parhaat pizzat kotona!

Piz­zaa voi pais­taa ihan ta­val­li­ses­sa pal­log­ril­lis­sä! Kurk­kaa oi­val­li­nen kas­vis­piz­zan re­sep­ti ja oh­je gril­lil­lä pais­ta­mi­seen: Pais­ta ra­pea kas­vis­piz­za gril­lis­sä

Tuu­naa pe­rusg­ril­lis­tä piz­zaa­uu­ni piz­za­ki­vel­lä. Piz­za­ki­vel­lä poh­jas­ta saa rap­sa­kan, kun kivi läm­mi­te­tään tu­li­kuu­mak­si, jol­loin se kyp­sen­tää poh­jan ta­sai­ses­ti ja täyt­tei­den maku jää raik­kaak­si no­pe­an pais­to­a­jan ta­kia. We­be­rin suo­ra­kul­mai­sen piz­za­ki­ven mu­ka­na tu­lee kä­te­vä lei­vin­pel­ti, jon­ka pääl­le pit­san voi koo­ta, 30 x 44 cm, 44 e (verk­ko­kaup­pa.com).

Ihan oma piz­zau­u­ni on luk­sus­ta. Mus­tan­gin ul­ko­käyt­töi­nen Ve­su­vio-piz­zau­u­ni so­pii pöy­däl­le ja toi­mii kaa­sul­la. Uu­nin läm­pö on jopa 500 as­tet­ta ja sen poh­jal­la on piz­za­ki­vi, 269 e (gril­li­kaup­pa.com).

Iso piz­za­la­pio li­sää pais­to­mu­ka­vuut­ta, kun laa­ja­kin piz­za py­syy hal­lin­nas­sa ja kuu­ma uu­ni ei pol­ta sor­mia. Kic­hen Craf­tin piz­za­la­pi­os­sa on pit­kä puu­kah­va ja sen 30,5 cm:n ko­koi­sen las­ta­o­san kans­sa on help­po siir­rel­lä piz­zo­ja, 36,50 e (chez­ma­rius.fi).

Leik­kaa pa­loik­si ja jaa ys­tä­vien kans­sa. Jo­kai­nen saa mais­taa eri­lai­sia piz­zo­ja, kun jo­kai­nen piz­za ja­e­taan pa­loik­si. Eva So­lon kau­nis piz­za­leik­ku­ri käy myös myös oi­val­li­ses­ti yrt­tien hie­non­nuk­seen, 40 e (rum21.fi).

Vink­ki! Leik­kaa piz­za hel­pos­ti sak­sil­la. Fis­kar­sin sak­set on teh­ty kier­rä­tys­muo­vis­ta, 19,90 e (fis­kars.fi).