Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti Ca­mil­la Za­rah La­wes, Timm Vla­di­mir

Kuva Co­lum­bus Leth

Suo­mek­si toi­mit­ta­nut Jaa­na Ki­vi­pel­to-Tulk­ki

Paista rapea kasvispizza grillissä

Herkullinen kasvispizza paistuu grillissä rapeaksi. Päälle laitetaan kasviksia, ja tomaattikastike saa seurakseen pehmeää mascarponea.

2 an­nos­ta

Ai­nek­set:

1 an­nos piz­za­tai­ki­naa (oh­je al­la)

100 g mas­car­po­nea

val­mis­ta to­maat­ti­kas­ti­ket­ta

200 g em­men­ta­lia

Gril­lat­tu ke­sä­kur­pit­sa:

2 ke­sä­kur­pit­saa, mie­lui­ten yk­si vih­reä ja yk­si kel­tai­nen

suo­laa

pip­pu­ria myl­lys­tä

Pais­ta­mi­seen:

au­rin­gon­kuk­ka­öl­jyä

Pääl­le:

tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

Piz­za­tai­ki­na:

2 isoa tai nel­jä pien­tä piz­zaa

2 1/2 dl vet­tä

2 tl kui­va­hii­vaa

1 tl suo­laa

1/2 so­ke­ria

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Oh­je:

1. Läm­mi­tä vesi hie­man kä­den­läm­pöis­tä kuu­mem­mak­si. Se­koi­ta kui­va­hii­va veh­nä­jau­hoi­hin. Se­koi­ta suo­la, so­ke­ri ja jau­hot ve­teen. Alus­ta kim­moi­sak­si ja li­sää öl­jy lop­pu­vai­hees­sa. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta puo­li tun­tia.

2. Huuh­te­le ke­sä­kur­pit­sa. Vii­pa­loi se pit­kit­täin ohuik­si vii­pa­leik­si. Si­ve­le vii­pa­leet öl­jyl­lä ja gril­laa ne. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Tee tai­ki­nas­ta kak­si isoa tai nel­jä pien­tä piz­za­poh­jaa.

Voi­te­le lei­vin­pa­pe­ri öl­jyl­lä ja lai­ta piz­za­poh­jat sii­hen. Voi­te­le ne myös pääl­tä.

4. Nos­ta öl­jy­tyt piz­za­poh­jat yk­si ker­ral­laan gril­lin öl­jy­tyl­le pa­ri­lal­le. Gril­laa pari mi­nuut­tia ja kään­nä va­ro­vas­ti. Le­vi­tä poh­jan pääl­le täyt­teet, en­sin mas­car­po­ne, sit­ten to­maat­ti­kas­ti­ke, ja jat­ka gril­laa­mis­ta, kun­nes juus­to on su­la­nut.

5. Ko­ris­te­le tuo­reel­la ba­si­li­kal­la. Tar­joa heti.

Vii­ni­suo­si­tus:

Raik­kaan ryh­di­käs, sit­ruk­si­nen, yrt­ti­nen ja to­maat­ti­a­ro­mi­nen Belg­var­do Ver­men­ti­no 2016, Ita­lia, 14,90 e.

Näin gril­laat piz­zan:

1. Gril­laa piz­za gril­li­pa­ri­lan tai piz­za­ki­ven pääl­lä. Läm­mi­tä alus­taa 10–15 mi­nuut­tia niin, et­tä se on hy­vin kuu­ma.

2. Lai­ta sit­ten piz­za ki­ven tai pa­ri­lan pääl­le.

3. Pais­ta en­sin poh­jaa pari mi­nuut­tia, kään­nä va­ro­vas­ti, li­sää täyt­teet ja jat­ka gril­laa­mis­ta, kun­nes juus­to on su­la­nut ja piz­za on ra­pea.

Kat­so myös nämä piz­za­re­sep­tit:

Jau­he­li­ha­piz­za

Par­sa­piz­za

Pi­naat­ti-pe­ko­ni­piz­za

Lue Myös

Vappubrunssi Välimeren herkuilla

Kirpeä luumu-päärynäkompotti

Linssi-tomaattikeitto

Vappubrunssi Välimeren herkuilla

Kirpeä luumu-päärynäkompotti

Linssi-tomaattikeitto

Grillatut maalaisleivät ja hernepesto

Grillattu sydänsalaatti, vuohenjuusto ja tomaattisalsa

Palsternakka-perunalaatikko

Pinaatti-pekonipizza

Punajuurivartaat ja vuohen­juus­to­mousse

Hanki nämä varusteet kaveriksi hiiligrillille

Pinaatti-pekonipizza

Punajuurivartaat ja vuohen­juus­to­mousse

Hanki nämä varusteet kaveriksi hiiligrillille

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Äänestä kaunein koti 2020: voit voittaa Iittalan Essence-astiasetin

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 1/2021

Jouluna ei mietitä remonttia, vaan nautitaan tunnelmasta

Omakotitalo vaihtui kaupungin keskustaan

Joulu täynnä muistoja

Vanhan tilan kunnostaminen on elämäntapa

Kurkista persoonallisiin joulukoteihin

Koti Espoossa on punainen tupa järven rannalla

Uuden alun myötä löytyi koti vanhasta urkutehtaasta

Kaupunkikodin joulussa on tyylien ja värien iloa

Tumma barokki ja vaaleaa skandityyli kohtaavat tässä kodissa

Raikas glögispritzer ja hauska pizzakuusi

Viehättävät kynttilänjalat piristävät kaamosaikana

Leivo herkulliset joulublondiet

Kaisa Kuokka: ”Joulu on loma pimeyden keskellä”

Pakettiin kotimaista: 7 x suomalainen joululahja

Joulun upeat kukkijat: näin joulukukat kestävät pitkään

Seela Sella voisi luopua kaikista muista esineistä paitsi hatustaan

Uuden elämänvaiheen kodissa on kauneutta kolmessa tasossa

Talvi puhkeaa kukkaan: tee itse jouluiset kukka-asetelmat

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.