Teksti Camilla Zarah Lawes, Timm Vladimir
Kuva Columbus Leth
Suomeksi toimittanut Jaana Kivipelto-Tulkki
2 annosta
Ainekset:
1 annos pizzataikinaa (ohje alla)
100 g mascarponea
valmista tomaattikastiketta
200 g emmentalia
Grillattu kesäkurpitsa:
2 kesäkurpitsaa, mieluiten yksi vihreä ja yksi keltainen
suolaa
pippuria myllystä
Paistamiseen:
auringonkukkaöljyä
Päälle:
tuoretta basilikaa
Pizzataikina:
2 isoa tai neljä pientä pizzaa
2 1/2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Ohje:
1. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin. Sekoita suola, sokeri ja jauhot veteen. Alusta kimmoisaksi ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota puoli tuntia.
2. Huuhtele kesäkurpitsa. Viipaloi se pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet öljyllä ja grillaa ne. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tee taikinasta kaksi isoa tai neljä pientä pizzapohjaa.
Voitele leivinpaperi öljyllä ja laita pizzapohjat siihen. Voitele ne myös päältä.
4. Nosta öljytyt pizzapohjat yksi kerrallaan grillin öljytylle parilalle. Grillaa pari minuuttia ja käännä varovasti. Levitä pohjan päälle täytteet, ensin mascarpone, sitten tomaattikastike, ja jatka grillaamista, kunnes juusto on sulanut.
5. Koristele tuoreella basilikalla. Tarjoa heti.
Viinisuositus:
Raikkaan ryhdikäs, sitruksinen, yrttinen ja tomaattiarominen Belgvardo Vermentino 2016, Italia, 14,90 e.
Näin grillaat pizzan:
1. Grillaa pizza grilliparilan tai pizzakiven päällä. Lämmitä alustaa 10–15 minuuttia niin, että se on hyvin kuuma.
2. Laita sitten pizza kiven tai parilan päälle.
3. Paista ensin pohjaa pari minuuttia, käännä varovasti, lisää täytteet ja jatka grillaamista, kunnes juusto on sulanut ja pizza on rapea.
Katso myös nämä pizzareseptit:
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2