Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Pitaleivät

Liota kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Lisää sekaan suola ja jauhot vähitellen...

3 dl vet­tä

1 pss kui­va­hii­vaa

noin 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl suo­laa

1. Li­o­ta kui­va­hii­va 42-as­tei­seen ve­teen.

2. Li­sää se­kaan suo­la ja jau­hot vä­hi­tel­len.

3. Alus­ta tai­ki­naa lei­vin­pöy­däl­lä noin 5 mi­nuu­tin ajan.

4. Jaa tai­ki­na 8–10 osaan ja alus­ta ku­ta­kin pa­laa vie­lä het­ken ajan.

5. Pai­ne­le pa­lat ohuik­si soi­ki­oik­si, nos­ta öl­jy­tyl­le uu­ni­pel­lil­le ja le­vi­tä pääl­le lei­vin­lii­na. An­na nous­ta noin 45 mi­nuut­tia.

6. Pais­ta 250 as­tees­sa uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta on kau­niin rus­kea.

7. Ha­lu­tes­sa­si voit läm­mit­tää pi­ta­lei­vät tar­jol­le myös pa­ri­la­pan­nun pääl­lä. Näin lei­pien pin­taan muo­dos­tuu haus­kat pa­ri­la­rai­dat.