Koti ja keittiö 1-2/2010
noin 14–16 leipää
50 g hiivaa
1 tl sokeria
6 dl vettä
2 tl suolaa
noin 12 dl vehnäjauhoja
1. Liuota hiiva desiin kädenlämpöistä vettä, jossa on 1 tl sokeria. Seisota 10 minuuttia.
2. Sekoita loppu kädenlämpöinen vesi ja suola hiiva-vesiseokseen, alusta jauhot taikinaan ja vaivaa kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi
vedottomassa paikassa.
3. Jaa taikina 14–16 osaan. Kauli palat 4 mm paksuiksi pyörylöiksi (halkaisija noin 12 cm). Laita leivät pellille leivinpaperille. Peitä liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
4. Käännä leivät ylösalaisin ja paista uunissa 225 asteessa 5–6 minuuttia. Leivät ovat valmiita, kun ne ovat saaneet hieman väriä ja kohonneet ”ilmapalloksi”.
5. Tarjoile leivät lämpiminä tai lämmitettyinä kikhernepyöryköiden, tahinikastikkeen ja tomaattiviipaleiden
kera. Halkaise leivät ja laita täytteet sisälle taskuun.
Valmistusaika: noin 40 min + kohoamisajat 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2