MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 6–7/2015
6–8 kpl
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
2 dl kuohu- tai vispikermaa
yhden vaniljatangon siemenet
300 g ranskankermaa
¾ dl pistaasipähkinöitä
Lemon curd -sitruunatahna:
1 ½ sitruunan kuori ja mehu
2 dl tomusokeria
1 muna
1 keltuainen
50 g voita
Lisäksi:
2 rkl sitruslikööriä
1 rkl sitruunamehua
1. Valmista ensin sitruunatahna. Pese ja kuivaa sitruunat huolella. Raasta sitruunoiden kuoret ja purista mehut. Mittaa sokeri, sitruunamehu ja -kuoriraaste sekä muna ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja tahna tasaista. Purkita ja säilytä jääkaapissa.
2. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljan siemenet sekä ranskankerma. Yhdistä vaahdot. Rouhi pistaasipähkinät ja lisää massaan.
3. Notkista sitruunatahna liköörillä ja sitruunamehulla.
4. Lusikoi jäätelömassaa ja sitruunatahnaa jäätelöpuikkomuotteihin kerroksittain. Laita puikot pakastimeen. Paina päälle jäätelötikut, kun massa on kohmeista, muttei vielä aivan jäätynyt. Jäädytä pakastimessa seuraavaan päivään.
5. Irrota puikot varovasti muoteista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2