SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 4/2013
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte:
75 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl rouhittua pistaasipähkinää
Voiteluun:
1 kananmuna
1. Sekoita hiiva lämpimään maitoon. Mausta sokerilla ja suolalla. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää voi tai margariini ja loput jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Peitä keittiöpyyhkeellä ja anna kohota noin 45 minuuttia, kunnes se on kaksinkertainen.
2. Kauli taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista levyä (noin 30 x 40 cm).
3. Nosta levyille voinokareet ja ripottele päälle fariinisokeri ja pistaasit. Rullaa levyt varoen ja nipistä sauma kiinni. Paloittele kumpikin rulla 7–8 osaan. Nosta kierteet voideltuun vuokaan.
4. Peitä keittiöpyyhkeellä ja anna kohota noin 20 minuuttia.
5. Voitele kohonneet pullat munalla. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 30–40 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei pullista tule kuivia.
Vinkki! Jos koet pullataikinan tekemisen työlääksi, oikaise onneen ja käytä kaupan valmista pakastepullataikinaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2