MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK Koti ja keittiö 11/2015
4–6 annosta
3 ½ dl täysmaitoa
4 dl kuohukermaa
1 ¼ dl sokeria
1 vaniljatanko
2 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
3 munaa
2 keltuaista
1. Mittaa maito ja kerma sekä ½ dl sokeria kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää se kattilaan. Kiehauta seos. Poista vaniljatanko.
2. Mittaa 1 dl pistaasipähkinöitä ja ¾ dl sokeria tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää seos maito-kermaseokseen. Jatka keittämistä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen.
3. Riko munat ja keltuaiset kulhoon. Vatkaa niiden rakenne rikki. Kaada päälle kuuma maitoseos koko ajan sekoittaen. Siirrä jäätelömassa takaisin kattilaan ja jatka kuumennusta koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu vaniljakastikemaiseksi.
4. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään seuraavaan päivää, jolloin maku tiivistyy.
5. Valmista jäätelökoneessa jäätelöksi. Rouhi loput pistaasipähkinät (1 dl) ja pyöräytä loppuvaiheessa jäätelön sekaan.
6. Lusikoi kulhoon ja säilytä pakastimessa.
Vinkki! Jos sinulla ei ole jäätelökonetta voit pakastaa massan ja sekoittaa sitä puolen tunnin välein sähkövatkaimella yhteensä kolme kertaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2