Artikkeli

Piscolla maustetut laava­suk­laa­muf­finit

Pisco on perulainen grappa eli väkevä hedelmäviina, jonka voit korvata myös italialaisella grapalla.

Täy­te:

50 g mai­to­suk­laa­ta

1 dl kuo­hu­ker­maa

2 rkl pis­coa tai grap­paa

1 tl voi­ta

Tai­ki­na:

200 g tum­maa suk­laa­ta

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

1 dl so­ke­ria

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

ri­paus suo­laa

Tar­joi­luun:

jää­te­lö­pal­lo­ja (esim. koo­kos­jää­te­löä)

to­mu­so­ke­ria

1. Val­mis­ta täy­te: Su­la­ta suk­laa mie­dol­la läm­möl­lä mik­ros­sa tai ve­si­hau­tees­sa. Vaah­do­ta ker­ma. An­na suk­laan hie­man jääh­tyä ja se­koi­ta täy­te­ai­nek­set kes­ke­nään. Pane täy­te pur­so­tin­pus­siin ja pu­ris­ta sii­tä 12 isoh­koa no­ka­ret­ta lei­vin­pa­pe­ril­le lau­ta­sel­le. Nos­ta lau­ta­nen het­kek­si pa­kas­ti­meen niin, et­tä no­ka­reet ko­vet­tu­vat.

2. Tai­ki­na: Su­la­ta suk­laa ja voi mik­ros­sa tai ve­si­hau­tees­sa.

3. Vaah­do­ta mu­nat, so­ke­ri, va­nil­ja­so­ke­ri ja ri­paus suo­laa. Li­sää jääh­ty­nyt suk­laa-voi-seos mu­na­vaah­toon ke­vy­es­ti nos­tel­len.

4. Li­sää jau­hot ja se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

5. Voi­te­le 12 muf­fi­nin vuo­ka. Jaa seos muot­tei­hin. Pai­na kun­kin muo­tin kes­kel­le jäh­met­ty­nyt suk­laa­no­ka­re.

6. Pais­ta 185 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia ja tar­joa läm­pi­mi­nä jää­te­lön kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ