Täyte:
50 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
2 rkl piscoa tai grappaa
1 tl voita
Taikina:
200 g tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Tarjoiluun:
jäätelöpalloja (esim. kookosjäätelöä)
tomusokeria
1. Valmista täyte: Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Anna suklaan hieman jäähtyä ja sekoita täyteainekset keskenään. Pane täyte pursotinpussiin ja purista siitä 12 isohkoa nokaretta leivinpaperille lautaselle. Nosta lautanen hetkeksi pakastimeen niin, että nokareet kovettuvat.
2. Taikina: Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa.
3. Vaahdota munat, sokeri, vaniljasokeri ja ripaus suolaa. Lisää jäähtynyt suklaa-voi-seos munavaahtoon kevyesti nostellen.
4. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
5. Voitele 12 muffinin vuoka. Jaa seos muotteihin. Paina kunkin muotin keskelle jähmettynyt suklaanokare.
6. Paista 185 asteessa noin 15 minuuttia ja tarjoa lämpiminä jäätelön kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2