(6 annosta)
2 dl vettä
2 dl tomusokeria
7 keltuaista
4 dl kuohukermaa
300 g vaniljatuorejuustoa
1–2 dl piparkakkumuruja
1. Kiehauta vesi ja tomusokeri.
2. Nosta kasari liedeltä ja vatkaa keltuaiset joukkoon.
3. Kuumenna seosta koko ajan hiljakseen vatkaten, kunnes seos on kiisselimäistä.
4. Nosta kattila liedeltä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on haaleaa. Kaada kulhoon ja jäähdytä kokonaan.
5. Vaahdota kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita huoneenlämpöiseen tuorejuustoon.
6. Sekoita kaikki aineet yhteen, tarkista maku ja lisää halutessasi tomusokeria.
7. Kaada jäädyke kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan ja pakasta vähintään yön yli.
8. Ota sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua: kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa voimakkaasti napauttaen tarjoiluvadille.
9. Koristele esim. sitruunamelissalla ja tuoreilla hedelmillä.
Koti ja keittiö 10/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2