Artikkeli

Piparijäädyke

Koristele esim. sitruu­na­me­lis­salla ja tuoreilla hedelmillä.

(6 an­nos­ta)

2 dl vet­tä

2 dl to­mu­so­ke­ria

7 kel­tu­ais­ta

4 dl kuo­hu­ker­maa

300 g va­nil­ja­tuo­re­juus­toa

1–2 dl pi­par­kak­ku­mu­ru­ja

1. Kie­hau­ta vesi ja to­mu­so­ke­ri.

2. Nos­ta ka­sa­ri lie­del­tä ja vat­kaa kel­tu­ai­set jouk­koon.

3. Kuu­men­na se­os­ta koko ajan hil­jak­seen vat­ka­ten, kun­nes seos on kiis­se­li­mäis­tä.

4. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes seos on haa­le­aa. Kaa­da kul­hoon ja jääh­dy­tä ko­ko­naan.

5. Vaah­do­ta kuo­hu­ker­ma löy­säk­si vaah­dok­si ja se­koi­ta huo­neen­läm­pöi­seen tuo­re­juus­toon.

6. Se­koi­ta kaik­ki ai­neet yh­teen, tar­kis­ta maku ja li­sää ha­lu­tes­sa­si to­mu­so­ke­ria.

7. Kaa­da jää­dy­ke kyl­mäl­lä ve­del­lä huuh­del­tuun vuo­kaan ja pa­kas­ta vä­hin­tään yön yli.

8. Ota su­la­maan puo­li tun­tia en­nen tar­joi­lua: kas­ta vuo­ka no­pe­as­ti kuu­maan ve­teen ja ku­moa voi­mak­kaas­ti na­paut­ta­en tar­joi­lu­va­dil­le.

9. Ko­ris­te­le esim. sit­ruu­na­me­lis­sal­la ja tuo­reil­la he­del­mil­lä.

Koti ja keit­tiö 10/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ