Artikkeli

Pinjapallot

Hienonna mantelit ja sokeri monitoi­mi­ko­neessa. Kumoa seos kulhoon. Lisää valkuainen, sitruunankuori ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi massaksi...

(noin 20 kpl)

200 g man­te­lei­ta

2 dl de­me­ra­ra- tai ta­val­lis­ta

ki­de­so­ke­ria

1 val­ku­ai­nen

1 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 1/2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 kel­tu­ai­nen

100–150 g pin­jan­sie­me­niä

1. Hie­non­na man­te­lit ja so­ke­ri

mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa. Ku­moa

seos kul­hoon. Li­sää val­ku­ai­nen,

sit­ruu­nan­kuo­ri ja

veh­nä­jau­hot. Se­koi­ta ta­sai­sek­si

mas­sak­si. Ota mas­sas­ta

lu­si­kal­la pie­niä no­ka­rei­ta

ja pu­ris­te­le ne pal­loik­si.

2. Vat­kaa kel­tu­ai­sen ra­ken­ne

rik­ki ja li­sää sii­hen pin­jan­sie­me­net.

Pyö­ri­tä tai­ki­na­pal­lot

kel­tu­ais-pin­jan­sie­men­se­ok­ses­sa.

3. Pais­ta pal­lo­ja 200-as­tei­sen

uu­nin kes­ki­o­sas­sa noin

8–10 mi­nuut­tia.

Koti ja keit­tiö 1-2/2004