Koti ja keittiö 4/2009
6 - 8 annosta
3 rkl margariinia tai voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl täys- tai kevytmaitoa
1/2 tl suolaa
1/4 tl valko- tai mustapippuria
4 munaa
100 g tuoretta pinaattia
100 g vuohenjuustoa (chèvre)
3 rkl parmesaania tai pecorinoa raastettuna
2 - 3 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
1. Nypi pinaateista kovat lehtiruodit pois ja hienonna lehdet.
2. Leikkaa vuohenjuustosta kovat reunat ohuelti pois.
3. Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja anna kiehahtaa, älä ruskista. Lisää kylmä maito vähitellen, sekoita sileäksi. Lisää vuohenjuusto muruina, anna sulaa. Lisää pinaatit ja hauduta 5 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lisää keltuaiset kastikkeeseen yksitellen. Lisää juustoraaste ja oregano.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti kohokasmassaan.
6. Jaa massa 4 - 6 pieneen, korppujauhotettuun ja voideltuun vuokaan. Jätä 1/3 kohoamisvaraa. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua kypsennyksen aikana, etteivät kohokkaat lässähdä. Tarjoa heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2