Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2008

Pinaatti-sienirisotto

4 an­nos­ta

300 - 400 g (noin 1 l) tuo­rei­ta sie­niä, esim. kan­ta­rel­le­ja tai sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

1 pu­na­si­pu­li

(1 - 2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä)

100 - 150 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

8 dl kana- tai kas­vis­lien­tä

2 rkl voi­ta tai öl­jyä

4 dl ri­sot­to­rii­siä

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

75 - 100 g par­me­saa­ni­juus­toa

1 - 2 rkl sil­put­tua per­sil­jaa

1. Ryöp­pää pi­naa­tit kie­hu­vas­sa ve­des­sä, va­lu­ta, jääh­dy­tä ja hie­non­na.

2. Puh­dis­ta ja hie­non­na sie­net. Kuo­ri ja hie­non­na pu­na­si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuu­men­na kana- tai kas­vis­lie­mi kie­hu­vak­si.

3. Kuul­lo­ta si­pu­li­silp­pua ras­vas­sa pan­nul­la het­ki. Li­sää rii­si ja kään­te­le vä­hän ai­kaa. Li­sää vii­ni ja 1 dl ka­na­lien­tä. An­na kie­hah­taa ja nes­teen imey­tyä rii­sei­hin.

4. Li­sää ai­na 1 dl lien­tä ker­ral­laan. Kyp­sen­nä ri­sot­toa, kun­nes se on peh­me­ää, noin 20 mi­nuut­tia. Li­sää lop­pu­vai­hees­sa pi­naa­tit.

5. Raas­ta par­me­saa­ni­juus­to ja li­sää ri­sot­toon lo­puk­si ja kuu­men­na het­ki. Vii­meis­te­le per­sil­ja­sil­pul­la. Vink­ki! Tuo­reen pi­naa­tin si­jaan voit käyt­tää ri­sot­toon myös pus­sil­li­sen (150 g) su­la­tet­tua ja va­lu­tet­tua pa­kas­te­pi­naat­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ