Koti ja keittiö 10/2008
4 annosta
300 - 400 g (noin 1 l) tuoreita sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
1 punasipuli
(1 - 2 valkosipulinkynttä)
100 - 150 g tuoretta pinaattia
8 dl kana- tai kasvislientä
2 rkl voita tai öljyä
4 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
75 - 100 g parmesaanijuustoa
1 - 2 rkl silputtua persiljaa
1. Ryöppää pinaatit kiehuvassa vedessä, valuta, jäähdytä ja hienonna.
2. Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kana- tai kasvisliemi kiehuvaksi.
3. Kuullota sipulisilppua rasvassa pannulla hetki. Lisää riisi ja kääntele vähän aikaa. Lisää viini ja 1 dl kanalientä. Anna kiehahtaa ja nesteen imeytyä riiseihin.
4. Lisää aina 1 dl lientä kerrallaan. Kypsennä risottoa, kunnes se on pehmeää, noin 20 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa pinaatit.
5. Raasta parmesaanijuusto ja lisää risottoon lopuksi ja kuumenna hetki. Viimeistele persiljasilpulla. Vinkki! Tuoreen pinaatin sijaan voit käyttää risottoon myös pussillisen (150 g) sulatettua ja valutettua pakastepinaattia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2