Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Pinaatti-ricot­ta­juus­to­rullat

Huuhtele ja ryöppää eli kiehauta pinaatinlehdet nopeasti väljässä vedessä. Valuta, jäähdytä ja hienonna pinaatinlehdet...

noin 50-60 pa­laa

1 pkt (450 g) fi­lo­tai­ki­naa (= 12 ark­kia)

Täy­te:

300 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

1 pur­jo

1-2 rkl öl­jyä

250 g ri­cot­ta­juus­toa

1 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

suo­laa

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

1 muna

Voi­te­luun:

olii­vi­öl­jyä

Pin­nal­le:

kuo­rel­li­sia tai kuo­ret­to­mia see­sa­min­sie­me­niä tai pel­la­van­sie­me­niä

1. Huuh­te­le ja ryöp­pää eli kie­hau­ta pi­naa­tin­leh­det no­pe­as­ti väl­jäs­sä ve­des­sä. Va­lu­ta, jääh­dy­tä ja hie­non­na pi­naa­tin­leh­det.

2. Hal­kai­se, huuh­te­le ja hie­non­na pur­jo. Kuul­lo­ta pur­jo­silp­pu öl­jys­sä pan­nul­la ja li­sää jouk­koon hie­non­net­tu pi­naat­ti. Jääh­dy­tä ja se­koi­ta jouk­koon ri­cot­ta­juus­to ja yr­tit sekä muna. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Su­la­ta fi­lo­tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Le­vi­tä yk­si fi­lo­tai­ki­na­le­vy pöy­däl­le, voi­te­le ke­vy­es­ti öl­jyl­lä ja nos­ta toi­nen tai­ki­na­le­vy pääl­le. Le­vi­tä pääl­lim­mäi­sen tai­ki­na­le­vyn pit­kän si­vun toi­seen puo­leen ohut ker­ros täy­tet­tä. Si­ve­le tai­ki­na­le­vyn toi­nen puo­li öl­jyl­lä. Kää­ri rul­lal­le aloit­ta­en täy­te­pää­dys­tä. Val­mis­ta seu­raa­vat rul­lat sa­maan ta­paan, kun­nes täy­te lop­puu. Täy­te riit­tää 4–6 rul­laan. Voi­te­le rul­la olii­vi­öl­jyl­lä ja ri­pot­te­le pin­nal­le sie­me­niä.

4. Pais­ta rul­lat 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia. An­na het­ken jääh­tyä. Leik­kaa en­sin pää­ty­pa­lat pois. Leik­kaa rul­lat vi­noit­tain noin 4 cm:n vii­pa­leik­si.