Koti ja Keittiö 01/07
1 annos pastataikinaa
Täyte:
150 g tuoretta pinaattia
1 prk (250 g) ricottajuustoa
1 muna
2 dl raastettua parmesaanijuustoa
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
Voi-salviakastike:
75 g voita
10 tuoretta salvianlehteä hienonnettuna
2 rkl parmesaaniraastetta
Tarjoiluun:
parmesaaniraastetta tai -lastuja
1. Valmista tuorepastataikina ohjeen mukaan. Kun taikina lepää, valmista täyte.
2. Huuhtele pinaatit ja poista isot lehtiruodit. Ryöppää pinaatit kattilassa kuumassa vedessä, valuta ja hienonna. Laita kulhoon ricottajuusto, muna ja juustoraaste. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne juusto- munaseokseen. Lisää pinaatti ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Jaa pastataikina neljään osaan. Ajele taikina pitkiksi, ohuiksi levyiksi. Asettele täytettä taikinalevyn puolikkaalle noin 5 cm:n välein. Kostuta välit vedellä, käännä toinen puoli päälle ja painele taikinalevyt täytenokareiden väleistä tiiviisti yhteen. Leikkaa raviolit taikinapyörällä neliöiksi ja varmista, että reunat ovat huolellisesti ummessa.
4. Keitä suolalla maustetussa vedessä muutama tyyny kerrallaan, noin 4–7 minuuttia. Nosta raviolit reikäkauhalla vedestä ja pidä lämpiminä folion tai kannen alla.
5. Valmista salvia-voikastike. Sulata voi kattilassa ja hienonna mukaan salvianlehdet. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes voi saa hieman väriä.
6. Annostele raviolit lautasille, laita kastiketta päälle ja ripottele päälle vielä parmesaanilastuja tai -raastetta.
Vinkki! Voit korvata tuoreen pinaatin myös pussillisella (150 g) pakastepinaattia.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2