Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 5/2014

Pinaatti-pekonipizza

Pizza, jossa ei ole tomaat­ti­kas­ti­ketta, on pizza bianca eli valkoinen pizza.

2–3 piz­zaa

Poh­ja:

2 dl vet­tä

1 rkl kui­va­hii­va

1 tl so­ke­ria

½–1 tl suo­laa

noin 4 dl du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Täy­te:

5 pe­ko­ni­vii­pa­let­ta

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

150 g Väs­ter­bot­ten-juus­toa

noin 75 g leh­ti­pi­naat­tia

1. Läm­mi­tä vesi kä­den­läm­pöi­sek­si. Se­koi­ta kui­va­hii­va, so­ke­ri ja suo­la noin kah­teen de­siin veh­nä­jau­ho­ja. Li­sää seos ve­den jouk­koon ja vat­kaa huo­lel­li­ses­ti. Li­sää lo­put jau­hot ja olii­vi­öl­jy.

2. Alus­ta tai­ki­na kim­moi­sak­si. Pei­tä tai­ki­na ja an­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Pa­loit­te­le pe­ko­ni­vii­pa­leet. Raas­ta val­ko­si­pu­lin­kyn­net hie­nok­si ja juus­to kar­ke­ak­si raas­teek­si.

4. Jaa tai­ki­na kah­teen tai kol­meen osaan. Muo­toi­le ja kau­li pa­lat pyö­reik­si poh­jik­si. Nos­ta poh­jat lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le yh­del­le tai kah­del­le uu­ni­pel­lil­le.

5. Le­vi­tä tai­ki­na­poh­jal­le en­sin pi­naa­tin­leh­det ja pe­ko­ni­vii­pa­leet. Ri­pot­te­le pin­nal­le maus­teek­si val­ko­si­pu­lia ja nos­ta pääl­le juus­to­raas­tet­ta.

6. Pais­ta 250-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 12 mi­nuut­tia.