KATRI SCHRÖDER • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 5/2014
2–3 pizzaa
Pohja:
2 dl vettä
1 rkl kuivahiiva
1 tl sokeria
½–1 tl suolaa
noin 4 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
5 pekoniviipaletta
2 valkosipulinkynttä
150 g Västerbotten-juustoa
noin 75 g lehtipinaattia
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola noin kahteen desiin vehnäjauhoja. Lisää seos veden joukkoon ja vatkaa huolellisesti. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy.
2. Alusta taikina kimmoisaksi. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
3. Paloittele pekoniviipaleet. Raasta valkosipulinkynnet hienoksi ja juusto karkeaksi raasteeksi.
4. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan. Muotoile ja kauli palat pyöreiksi pohjiksi. Nosta pohjat leivinpaperilla vuoratulle yhdelle tai kahdelle uunipellille.
5. Levitä taikinapohjalle ensin pinaatinlehdet ja pekoniviipaleet. Ripottele pinnalle mausteeksi valkosipulia ja nosta päälle juustoraastetta.
6. Paista 250-asteisen uunin alatasolla noin 12 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2