MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 11/2013
6–8 annosta
Rahkavoitaikina:
4–4 ½ dl vehnäjauhoja
(1 tl leivinjauhetta)
250 g voita
1 prk (250 g) maitorahkaa
Täyte:
250 g tuoretta pinaattia
3 munaa keitettynä
1 pkt (140 g) pekonia
1 dl parmesaania raastettuna
Voiteluun:
1 muna
1. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Nypi voi joukkoon. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi tekeytymään.
2. Nypi pinaateista kovat lehtiruodit pois. Hienonna pinaatinlehdet. Kuori ja silppua keitetyt kananmunat. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi.
3. Laita pekonit pannulle. Kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää pinaatit ja jatka paistamista, kunnes ne pehmenevät ja neste on haihtunut.
4. Ota pannu liedeltä ja anna hetki jäähtyä. Lisää joukkoon hienonnetut munat ja juustoraaste.
5. Kauli taikinasta ohut levy ja ota siitä muotilla halkaisijaltaan noin 10 sentin pyörylöitä. Levitä täytettä pyörylöiden toiselle puolelle. Kostuta taikinan reunat vedellä ja käännä kaksinkerroin. Painele reunat huolella kiinni esimerkiksi haarukan avulla.
6. Nostele pasteijat leivinpaperin päälle pellille. Voitele munalla ja pistele haarukalla.
7. Paista uunissa 200–225 asteessa noin 15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2