Artikkeli

Pinaatti-fetatäytteiset kalkkunafileet

6 kpl kalk­ku­nan si­sä­fi­lee­tä

100–150 g tuo­ret­ta

pi­naat­tia

1 rkl ryp­si­öl­jyä

100 g fe­ta­juus­toa

ri­paus mus­kot­ti­päh­ki­nää

Pais­ta­mi­seen:

3 rkl voi­ta

Pin­nal­le:

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1. Huuh­do pi­naa­tit. Pois­ta kan­ta ja sui­ka­loi leh­det. Kuul­lo­ta sui­ka­leet no­pe­as­ti öl­jys­sä pais­tin­pan­nul­la.

2. Hie­non­na feta ja yh­dis­tä se jääh­ty­nee­seen pi­naat­ti­silp­puun. So­seu­ta seos sau­va­se­koit­ti­mel­la hie­nok­si ja maus­ta mus­kot­ti­päh­ki­näl­lä.

3. Leik­kaa te­rä­väl­lä veit­sel­lä viil­to jo­kai­seen fi­lee­seen ja täy­tä tas­ku se­ok­sel­la.

4. Rus­kis­ta fi­leet pais­tin­pan­nul­la kau­niin rus­keik­si. Ri­pot­te­le pin­nal­le suo­laa ja pip­pu­ria. Pane fi­leet pais­tu­maan 175-as­tei­seen uu­niin noin 20 mi­nuu­tik­si.

5. Leik­kaa val­miit fi­leet vii­pa­leik­si ja tar­joa ne yh­des­sä pe­ru­na-si­pu­li­nyyt­tien kera.

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ