Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2009

Pinaatti- vuohenjuusto-filorulla

Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Poista pinaateista kovat lehtiruodit...

noin 12 pa­laa

1 pkt (450 g) fi­lo­tai­ki­naa

Täy­te:

200 g pi­naat­tia

puo­li­kas pur­jo

2-3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

200 g vuo­hen­juus­toa (chévre)

1/2 dl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1 dl au­rin­ko­kui­vat­tu­ja to­maat­te­ja hie­non­net­tu­na

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

1 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 muna

Voi­te­luun: öl­jyä

1. Su­la­ta fi­lo­tai­ki­na­le­vyt pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Pois­ta pi­naa­teis­ta ko­vat leh­ti­ruo­dit. Huuh­te­le, va­lu­ta ja hie­non­na pi­naa­tit. Hal­kai­se, huuh­te­le ja hie­non­na pur­jo. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Mu­ren­na vuo­hen­juus­to.

3. Se­koi­ta kaik­ki täyt­teen ai­neet kes­ke­nään.

4. Le­vi­tä fi­lo­tai­ki­na­le­vyt työ­pöy­däl­le. Le­vi­tä yk­si fi­lo­tai­ki­na­le­vy pöy­däl­le, voi­te­le ke­vy­es­ti öl­jyl­lä ja nos­ta toi­nen tai­ki­na­le­vy pääl­le. Jat­ka kun­nes le­vyt on käy­tet­ty. Le­vi­tä täy­te pääl­lim­mäi­sen tai­ki­na­le­vyn toi­seen pää­tyyn ja kää­ri rul­lal­le. Kiin­ni­tä lii­tos­koh­das­ta öl­jyl­lä ja lai­ta sau­ma­puo­li alas­päin pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le.

5. Voi­te­le rul­la vie­lä öl­jyl­lä ja pais­tau­u­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes rul­lan pin­ta saa vä­riä. An­na jääh­tyä kun­nol­la ja leik­kaa an­nos­pa­loik­si.