Koti ja keittiö 5/2009
noin 12 palaa
1 pkt (450 g) filotaikinaa
Täyte:
200 g pinaattia
puolikas purjo
2-3 valkosipulinkynttä
200 g vuohenjuustoa (chévre)
1/2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 muna
Voiteluun: öljyä
1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Poista pinaateista kovat lehtiruodit. Huuhtele, valuta ja hienonna pinaatit. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Murenna vuohenjuusto.
3. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
4. Levitä filotaikinalevyt työpöydälle. Levitä yksi filotaikinalevy pöydälle, voitele kevyesti öljyllä ja nosta toinen taikinalevy päälle. Jatka kunnes levyt on käytetty. Levitä täyte päällimmäisen taikinalevyn toiseen päätyyn ja kääri rullalle. Kiinnitä liitoskohdasta öljyllä ja laita saumapuoli alaspäin pellille leivinpaperin päälle.
5. Voitele rulla vielä öljyllä ja paistauunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes rullan pinta saa väriä. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa annospaloiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2