Artikkeli

UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN

Pikkelsi vihreistä tomaateista

Pistä tomaatteihin haarukalla reiät. Keitä tomaatteja suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Nosta tomaatit pois kattilasta...

noin 1 kg vih­rei­tä to­maat­te­ja

noin 1/2 l vet­tä

1 rkl (meri)suo­laa

Maus­te­lie­mi:

4 dl vet­tä

2 1/2 dl vä­ki­vii­na­e­tik­kaa

4 dl so­ke­ria

5 nei­lik­kaa

1 ka­ne­li­tan­ko

1rkl si­na­pin­sie­me­niä

noin 10 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1. Pis­tä to­maat­tei­hin haa­ru­kal­la rei­ät. Kei­tä to­maat­te­ja suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä noin 10 mi­nuut­tia. Nos­ta to­maa­tit pois kat­ti­las­ta.

2. Li­sää kat­ti­laan maus­te­lie­men ai­nek­set. Kuu­men­na ja kei­tä, kun­nes so­ke­ri su­laa.

3. Lai­ta to­maa­tit ta­kai­sin kat­ti­laan ja kei­tä ma­ta­lal­la läm­möl­lä, kun­nes to­maa­tit muut­tu­vat lä­pi­kuul­ta­vik­si.

4. Lai­ta val­mis säi­ly­ke kuu­men­net­tui­hin, puh­tai­siin la­si­purk­kei­hin. Li­sää maus­te­vet­tä niin pal­jon, et­tä töl­kit täyt­ty­vät.

5. An­na to­maat­tien te­key­tyä noin kak­si viik­koa kyl­mäs­sä. Sit­ten ne ovat val­mii­ta syö­tä­vik­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ