ULLAMAIJA HÄNNINEN
noin 1 kg vihreitä tomaatteja
noin 1/2 l vettä
1 rkl (meri)suolaa
Mausteliemi:
4 dl vettä
2 1/2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
5 neilikkaa
1 kanelitanko
1rkl sinapinsiemeniä
noin 10 valkosipulinkynttä
1. Pistä tomaatteihin haarukalla reiät. Keitä tomaatteja suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Nosta tomaatit pois kattilasta.
2. Lisää kattilaan mausteliemen ainekset. Kuumenna ja keitä, kunnes sokeri sulaa.
3. Laita tomaatit takaisin kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä, kunnes tomaatit muuttuvat läpikuultaviksi.
4. Laita valmis säilyke kuumennettuihin, puhtaisiin lasipurkkeihin. Lisää maustevettä niin paljon, että tölkit täyttyvät.
5. Anna tomaattien tekeytyä noin kaksi viikkoa kylmässä. Sitten ne ovat valmiita syötäviksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2