Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Pikkelöity punasipuli

Etikkaliemeen säilötty pikkelöity punasipuli maustetaan roseepippurilla.

2 isoa pu­na­si­pu­lia

2 dl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 tl ko­ko­nai­sia ro­see­pip­pu­rei­ta

½ rkl ruo­ko­so­ke­ri­a­ri­paus suo­laa

1. Kuo­ri, hal­kai­se ja sui­ka­loi pu­na­si­pu­lit pit­kit­täin.

2. Mit­taa val­ko­vii­nie­tik­ka ja maus­teet kat­ti­laan ja kie­hau­ta. Li­sää si­pu­li­sui­ka­leet lie­meen.

3. Pur­ki­ta si­pu­lit lie­mi­neen. Var­mis­ta, et­tä si­pu­lit peit­ty­vät ko­ko­naan. An­na maus­tua vii­le­äs­sä vä­hin­tään yh­den vuo­ro­kau­den ajan en­nen tar­joi­lua.