Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Pikapikkelöidyt retiisit

Pikkelöi retiisit ja saat etikkaisen rapsakan lisäkkeen monelle ruoalle. Pikkelöidyt retiisit säilyvät jääkaapissa.

2 dl vä­ki­vii­na­e­tik­kaa

1 dl vet­tä

1 1/2 rkl so­ke­ria

1 tl suo­laa

400 g vii­pa­loi­tu­ja re­tii­se­jä

1. Mit­taa kat­ti­laan etik­ka, vesi, so­ke­ri ja suo­la. Kie­hau­ta.

2. Li­sää kat­ti­laan vii­pa­loi­dut re­tii­sit. An­na kie­hua noin mi­nuu­tin ajan.

3. Kaa­da re­tii­sit lie­mi­neen la­si­purk­kei­hin. Kier­rä purk­kien kan­net kiin­ni ja an­na jääh­tyä. Nos­ta la­si­pur­kit jää­kaap­piin. An­na kas­vis­ten maus­tua pari tun­tia.

Lue myös:

Kurk­ku-re­tii­si­sa­laat­ti

Hiil­los­tet­tua sii­kaa ja kas­vis­vok­kia

Gril­lat­tua loh­ta ja voi­kuk­ka­kap­ris­ma­jo­nee­sia