Koti ja Keittiö 4/08
(Ohje neljälle hengelle)
300 g porsaan ulko- tai
sisäfileetä
Marinadi:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl miriniä eli riisiviinietikkaa
puolikas kuivattu chili
2 tl öljyä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä
Lisäksi:
150 g leveitä riisinuudeleita
3 rkl öljyä
2 kevätsipulia
1 punasipulia
100 g tuoretta pinaattia
100 g siitakesieniä
1 dl mungpavunituja
Päälle:
2 rkl kuorittuja
seesaminsiemeniä
korianteria
1. Leikkaa porsaanfilee ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada porsasviipaleiden joukkoon. Anna marinoitua vähintään tunnin ajan.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
3. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhtele ja leikkaa pinaatinlehdet pienemmiksi. Puhdista siitakesienet ja viipaloi ne.
4. Kuumena öljy paistin- tai wokkipannussa. Lisää marinoidut porsaanviipaleet ja paista käännellen, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää kasvikset ja kääntele hetken aikaa, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää nuudelit ja jatka paistamista vielä hetken.
5. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Jaa wokki lautasille, ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä ja korianteria.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2