Koti ja Keittiö 4/08
(Ohje neljälle hengelle)
200 g soba-nuudeleita
1 ankan rintafilee (noin 350 g)
2 rkl öljyä
suolaa
valkopippuria
3 valkosipulinkynttä
2 pientä paksoita (200 g)
4 kevätsipulia
3/4 dl miriniä
1/2 dl soijakastiketta
1 tl schichimiä eli seitsenmaustetta
1/2 tlk bambunversoja (70 g)
Koristeluun:
mintunlehtiä
1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Poista ankan rintafileestä nahka. Leikkaa rintafilee ohuiksi viipaleiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paksoi suikaleiksi ja hienonna kevätsipulit.
4. Kuumenna öljy paistin- tai wokkipannulla ja pikapaista ankkaviipaleita siinä muutaman minuutin ajan käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.
5. Lisää valkosipulinkynnet, paksoi ja kevätsipulit ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Lisää lopuksi pannulle nuudelit, loput mausteet ja valutetut bambunversot ja kuumenna.
6. Jaa wokki kulhoihin ja koristele mintunlehdillä.
Vinkki! Schichimi eli seitsenmauste on jauhettu maustesekoitus, joka sisältää chilipippuria, mustapippuria, kuivattua appelsiininkuorta, seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, nori-levälastuja ja hampunsiemeniä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2