Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/08

Pikapaistettua ankkaa ja soba-nuudeleita

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä...

(Oh­je nel­jäl­le hen­gel­le)

200 g soba-nuu­de­lei­ta

1 an­kan rin­ta­fi­lee (noin 350 g)

2 rkl öl­jyä

suo­laa

val­ko­pip­pu­ria

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 pien­tä pak­soi­ta (200 g)

4 ke­vät­si­pu­lia

3/4 dl mi­ri­niä

1/2 dl soi­ja­kas­ti­ket­ta

1 tl schic­hi­miä eli seit­sen­maus­tet­ta

1/2 tlk bam­bun­ver­so­ja (70 g)

Ko­ris­te­luun:

min­tun­leh­tiä

1. Kei­tä nuu­de­lit pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan, va­lu­ta ja huuh­te­le kyl­mäl­lä ve­del­lä.

2. Pois­ta an­kan rin­ta­fi­lees­tä nah­ka. Leik­kaa rin­ta­fi­lee ohuik­si vii­pa­leik­si ja maus­ta ne suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Leik­kaa pak­soi sui­ka­leik­si ja hie­non­na ke­vät­si­pu­lit.

4. Kuu­men­na öl­jy pais­tin- tai wok­ki­pan­nul­la ja pi­ka­pais­ta ank­ka­vii­pa­lei­ta sii­nä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan kään­nel­len, kun­nes ne ovat kyp­siä.

5. Li­sää val­ko­si­pu­lin­kyn­net, pak­soi ja ke­vät­si­pu­lit ja jat­ka pais­ta­mis­ta noin 5 mi­nuu­tin ajan. Li­sää lo­puk­si pan­nul­le nuu­de­lit, lo­put maus­teet ja va­lu­te­tut bam­bun­ver­sot ja kuu­men­na.

6. Jaa wok­ki kul­hoi­hin ja ko­ris­te­le min­tun­leh­dil­lä.

Vink­ki! Schic­hi­mi eli seit­sen­maus­te on jau­het­tu maus­te­se­koi­tus, joka si­säl­tää chi­li­pip­pu­ria, mus­ta­pip­pu­ria, kui­vat­tua ap­pel­sii­nin­kuor­ta, see­sa­min­sie­me­niä, uni­kon­sie­me­niä, nori-le­vä­las­tu­ja ja ham­pun­sie­me­niä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ